Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fiataljaink bravúros teljesítménye alpesi síben

Kilenc érmet szereztek a serdülők Andorrában

2017.02.02. Magyar Sí Szövetség

Öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szerzett a magyar alpesi serdülő válogatott a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi versenyén, a Trofeu Borrufán, Andorrában. A kiváló eredmények túlszárnyalják várakozásainkat, nemzetközi versenyen még nem szerepelt ilyen eredményesen magyar csapat.
Az aranyérmesek: Tausz András (GS U16), Szőllős Noa (SL U14), és Tóth Zita (GS U16)
Az aranyérmesek: Tausz András (GS U16), Szőllős Noa (SL U14), és Tóth Zita (GS U16)
Jelentős fejlődésen mentek keresztül a magyar alpesi sí válogatott versenyzői, akik a Borrufa Kupán bizonyítottak január 30. és február 2. között Andorrában.

A szövetség által elindított serdülő válogatott programban részt vevő sízők közül Tausz András az U16-os korcsoportban 70 versenyző közül a legjobbnak bizonyult óriás-műlesiklásban, míg műlesiklásban a szintén népes mezőnyben a második helyen ért célba.
Tóth Zita óriás-műlesiklásban nagy fölénnyel utasította maga mögé vetélytársait, majdnem 4 másodpercet vert a mezőnyre, az U16-os korcsoportban. A záró napon szuper-óriásműlesiklásban ugyancsak aranyérmet szerzett.

Az U14-es korosztály futamiban a külföldön készülő Szőllős Noa indult, és aranyérmet szerzett műlesiklásban és óriás-műlesiklásban, valamint ezüstérmet szuper-óriásműlesiklásban és alpesi összetettben egyaránt. Pénteken újabb szuper-g futamot rendeztek, melyet harmadik hellyel zárt.

A korábbi versenyeken és az időmérő válogató felméréseken is látszódott, hogy a folyamatos szakmai munka meghozza gyümölcsét, serdülőink jó formában várták a megmérettetéseket. Tausz András egy ausztriai landes-kupán végzett az élen a stájerországi Kleinlobmingban, Utolsó éves serdülőként ilyen rangú viadalon a magyarok közül eddig nem sikerült senkinek landes-kupát nyernie. Ugyanezen a versenyen a női mezőnyben Szőllős Noa az eggyel fiatalabb korosztályban szintén a legjobbnak bizonyult, így ő is a dobogó tetejére állhatott. A szlovákiai Vratnán megrendezett nemzetközi versenyen is elindultak sízőink, akik közül Úry Bálintnak idén is sikerült dobogós helyen végeznie: óriás-műlesiklásban lett második.

“ Összességében elégedett vagyok a szezonkezdéssel. A gyereken látszik, jó alapokat kapnak, és látványos, folyamatos fejlődésen mennek át. Kiemelném Tausz Andrist, aki a felkészülés után is szinten tartotta jó kondícióját, öntudatos és eltökélt versenyzővé vált. Sokat fejlődött, mostani eredménye is jól mutatja ezt, máskülönben nem tudott volna nyerni. Tóth Zita hasonlóan ígéretes versenyzőnk, jó formában van, kondíciója is sokat javult, míg a szintén külföldön készülő Úry Bálint és Trunk Tamás is jelentős fejlődésen mentek keresztül, amelynek szintén érik a gyümölcse. A legfiatalabb Szőllős testvér, Noa pedig korosztályának egyik legígéretesebb tagja, jó eredményekkel indult a szezonban” - mondta Stark Márton szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta a szövetségi programok sikerei mellett egy-egy egyénileg készülő versenyző figyelemreméltó eredményeit is.
KOMMENTEK
minerel | 2017.02.02. 23:02
Durva, hogy szinte nem is olyan rég volt itt egy videó Szőlősi Noáról ahogy testvérei segítségével tanulgatja a síelést :-) Repül az idő....
Gratula nekik!
Szőllős Péter | 2017.02.03. 22:36
pálinkás | 2017.02.04. 07:25
Gratulálok!

És hogy vannak a Szőllős fiúk? Mostanában nem hallani itt róluk, pedig régebben sok posztban szerepeltek, érdeklődve és szurkolva követtem a fejlődésüket. Szívesen folytatnám :)
Szőllős Péter | 2017.02.04. 18:22
https://www.ski.nivelco.com

Sziasztok! A Facebook elvitte az időnket :) ott követhetőek az eredmények. üdv
minerel | 2017.02.04. 18:56
Most néztem, hogy rosszul írtam a vezetéknevet, elnézést érte.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.