Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel volt a legjobb világkupa rendező

2011.04.18. Árvay Sándor

Kitzbühel volt a legjobb világkupa rendező A legendás Hahnenkamm futamok házigazdája, Kitzbühel kapta az idény legjobb alpesi Világ Kupa futamának járó díjat a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) szezonzáró összejövetelén, az olaszországi Bolzano hagyományos télisport vásárán. A síelők, edzők, újságírók szerint Ausztriában a legjobb versenyezni.
Az 1924-ben, az első téli olimpia idején alapított, s napjainkra 112 országot tömörítő sportszövetség egy-egy idényben immár csaknem hatezer versenyt rendez a különböző szakágakban, számtalan korosztály számára. Az alpesi sízők Világ Kupa sorozata világszerte óriási érdeklődés mellett zajlik, s a televíziós közvetítések révén nem csak az érintett nemzetekhez, hanem a földkerekség minden országába eljut a versenyekkel kapcsolatos híradás.

A FIS Alpine Ski World Cup Organizer Award kitüntetést minden esztendőben az a futam kapja, melyet a szakemberek zsűrije a legjobbnak ítél meg. Az októbertől márciusig tartó 2010/11-es idényben 33 VK-versenyt rendeztek, s az egyes viadalok végén a helyszíneket szigorú pontozási elvek alapján minősítette a bíráló bizottság. A zsűriben jelenlegi és egykori sportolók, edzők, szövetségi kapitányok, szervezők, újságírók és fotóriporterek, televíziós kommentátorok is helyet kaptak – valamennyi olyan terület képviselői, akik közelről tapasztalhatták az esetleges hiányosságokat és élvezhették a szakszerű, jó rendezés előnyeit. Az Audi FIS Ski World Cup sorozat másfélszáz szakembere mondott véleményt a rendezők nyújtotta szolgáltatásokról, a verseny körülményeiről.

A kitzbüheli viadal kapta a legtöbb pontot, s hogy a sógorok öröme teljes legyen, az értékelés második helyére is osztrák verseny futott be: Flachau, a január 11-i villanyfényes női VK-futam alig néhány ponttal kapott kevesebbet, mint a pontverseny győztese. A rendezői dobogó harmadik helyén az olaszországi Val Gardena-Gröden végzett, megelőzve a negyedik helyezett amerikai Beaver Creek és az ötödik helyre sorolt horvát főváros, Zágráb Világ Kupa futamát.

Különdíjakat is kiosztottak. A síelők minősítése szerint Flachau volt a legbarátságosabb verseny. A sportolók egyöntetűen úgy ítélték meg, ezen az ausztriai futamon szolgálta a rendezés a legjobban a versenyzők érdekeit, s a pályák minősége a kiszolgálás mellett itt volt a legkedvesebb fogadtatás, a legderűsebb hangulat. A szakvezetők, edzők, szövetségi kapitányok viszont a kitzbüheli futamot tartották a legjobbnak. A szak-újságírók, az AIJS (Association Internationale des Journalistes de Ski) zsurnalisztái úgy vélték, az írott sajtó munkakörülményei az ausztriai Schladmingban voltak a legjobbak. A televíziós kommentátorok és tévés műszaki szakemberek pedig Kitzbühelt emelték a dobogó legmagasabb fokára.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.