Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel volt a legjobb világkupa rendező

2011.04.18. | Szerző: Árvay Sándor
Kitzbühel volt a legjobb világkupa rendező A legendás Hahnenkamm futamok házigazdája, Kitzbühel kapta az idény legjobb alpesi Világ Kupa futamának járó díjat a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) szezonzáró összejövetelén, az olaszországi Bolzano hagyományos télisport vásárán. A síelők, edzők, újságírók szerint Ausztriában a legjobb versenyezni.
Az 1924-ben, az első téli olimpia idején alapított, s napjainkra 112 országot tömörítő sportszövetség egy-egy idényben immár csaknem hatezer versenyt rendez a különböző szakágakban, számtalan korosztály számára. Az alpesi sízők Világ Kupa sorozata világszerte óriási érdeklődés mellett zajlik, s a televíziós közvetítések révén nem csak az érintett nemzetekhez, hanem a földkerekség minden országába eljut a versenyekkel kapcsolatos híradás.

A FIS Alpine Ski World Cup Organizer Award kitüntetést minden esztendőben az a futam kapja, melyet a szakemberek zsűrije a legjobbnak ítél meg. Az októbertől márciusig tartó 2010/11-es idényben 33 VK-versenyt rendeztek, s az egyes viadalok végén a helyszíneket szigorú pontozási elvek alapján minősítette a bíráló bizottság. A zsűriben jelenlegi és egykori sportolók, edzők, szövetségi kapitányok, szervezők, újságírók és fotóriporterek, televíziós kommentátorok is helyet kaptak – valamennyi olyan terület képviselői, akik közelről tapasztalhatták az esetleges hiányosságokat és élvezhették a szakszerű, jó rendezés előnyeit. Az Audi FIS Ski World Cup sorozat másfélszáz szakembere mondott véleményt a rendezők nyújtotta szolgáltatásokról, a verseny körülményeiről.

A kitzbüheli viadal kapta a legtöbb pontot, s hogy a sógorok öröme teljes legyen, az értékelés második helyére is osztrák verseny futott be: Flachau, a január 11-i villanyfényes női VK-futam alig néhány ponttal kapott kevesebbet, mint a pontverseny győztese. A rendezői dobogó harmadik helyén az olaszországi Val Gardena-Gröden végzett, megelőzve a negyedik helyezett amerikai Beaver Creek és az ötödik helyre sorolt horvát főváros, Zágráb Világ Kupa futamát.

Különdíjakat is kiosztottak. A síelők minősítése szerint Flachau volt a legbarátságosabb verseny. A sportolók egyöntetűen úgy ítélték meg, ezen az ausztriai futamon szolgálta a rendezés a legjobban a versenyzők érdekeit, s a pályák minősége a kiszolgálás mellett itt volt a legkedvesebb fogadtatás, a legderűsebb hangulat. A szakvezetők, edzők, szövetségi kapitányok viszont a kitzbüheli futamot tartották a legjobbnak. A szak-újságírók, az AIJS (Association Internationale des Journalistes de Ski) zsurnalisztái úgy vélték, az írott sajtó munkakörülményei az ausztriai Schladmingban voltak a legjobbak. A televíziós kommentátorok és tévés műszaki szakemberek pedig Kitzbühelt emelték a dobogó legmagasabb fokára.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »