Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gaberl: újabb kisebb stájer síterep ment csődbe

2016.09.23. Bata Attila

Múlt héten elkezdődött a csődeljárás a stájerországi Gaberl síterepén két liftet üzemeltető Stubalm Skilifte vállalkozás ellen. Ezek a liftek már a tavalyi szezonban sem működtek, a tulajdonosok mostanáig bíztak benne, hogy találnak valakit, aki átveszi a liftek üzemeltetését.
Bár a síterep nem fekszik nagyon alacsonyan, az előző szezonok gyenge hóviszonyai megásták a sírját az 1551 méter magasan található Gaberl-hágó melletti sílifteknek. Az említett cég két liftet üzemeltett a síterep négy liftjéből. A gondok folyamatosan nőttek, tavaly már be sem indították őket és folyamatosan olyan vállalkozót kerestek, aki átvette volna az üzemeltetést.

A tartozások nagyságát nem hozták nyilvánosságra, a hitelezők először november 14-én ülnek össze, október végéig összegyűjtik a tartozásokat.

A síterepen található másik két lift, a Märchenwiesen és a síiskola húzóliftje, nem tartozik a csődeljárás alá vont céghez. Ez a két húzólift a tavalyi szezonban is üzemelt és a tervek szerint az idei szezonban is üzemeltetik őket. A tulajdonosok és a Lipp síiskola is nagyon szeretné a másik két liftet megmenteni.

A régi szép idők
A régi szép idők
A szomorú trend folytatódik, néhány éven belül immáron a hetedik környékbeli síterep jutott bajba.

Legutóbb májusban Lammeralm jutott csődbe, ahol még mindig van egy halvány remény arra, hogy megmaradhat a síelés. 2015-ben a stájer-karintiai határon található Hebalmon szerelték le a lifteket. 2014-ben sorra jelentettek csődöt a régió síterepei: Alpl (februárban), Aflenzer Bürgeralm (áprilisban), és Mariazeller Bürgeralm (májusban) után St. Lambrecht-Grebenzen (november) is csődbe jutott. 
KOMMENTEK
csabeszka | 2016.09.23. 19:11
Úgy látszik a keleti régió ott is sokkal mostohább körülmények között van, mint nálunk!
Amúgy, ha nem, vagy elég nagy, nincs elég látigató és bevétel, ha nincs elég bevételed skkor nem tudsz fejleszteni, ha azt nem tudsz akkor elmaradnak a vendégek, ha azok elmaradnak..... ördögi kör

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.