Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: Május 1-3. között újra lehet síelni

2009.04.24. Stánicz Balázs

Gerlitzen: Május 1-3. között újra lehet síelni Miközben a völgyben mélykéken csillogó Ossiachi tavat vitorlások és szörfösök lepik el, addig a hegyen még egy utolsót csúszhatunk. A tavalyi örvendetes kezdeményezést követve újra megnyitja kapuit a karintiai síterep május 1-3. között. A szezonfináléra kedvezményes jegyek válthatók.
Húsvéthétfővel Gerlitzenen is végett ért az idei szezon, de csak egy rövid ideig, ugyanis május elsejével újra a síelőké a hegy!

A kezdeményezés mondhatni egyedülálló, nem csak Karintiában, hanem egész Ausztriában. Az üzemeltetők először a tavalyi szezon után döntöttek úgy, hogy kihasználják a május elsejei hosszú hétvégét, és a téli sportolókat egy utolsó csúszásra invitálják. Akkor az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb március és április tette lehetővé ezt. Idén a hóban gazdag télnek köszönhetően még mindig nagy mennyiségű hó fedi Gerlitzen sípályáit. Ráadásul péntek éjszaka 20 cm friss hó esett, és jelenleg is derekasan havazik a hegyen -3 C fok mellett !

Előreláthatólag az északi fekvésű pályákon, azaz a Neugarten (5), a Speedabfahrt (24), a Klösterle felső része (8) és a Kanonenrohr (21), továbbá a nyugati oldalon fekvő Gipfelabfahrt (1) és Panoramabfahrt (1a) lejtőkön lehet majd hivatalosan síelni. Ez közel 17 kilométernyi sípályát jelent. A felvonók közül a négyüléses Gipfelbahn, a Klösterlebahn II és a nyolcüléses Carving Jet fog üzemelni.
Gerlitzen tavaly májusban
Gerlitzen tavaly májusban

Az extra szezonzáróra természetesen érvényesek a Gerlitzen szezonjegyek és a Karintia-Kelet Tirol bérlet is ! A síbérletek igazán kedvezőek lesznek, felnőtteknek az egy napos síélményért mindösszesen 15 eurót, míg gyerekeknek és fiataloknak 5 eurót kell fizetni.

A hütték közül nyitva lesz a Neugarten Almseehütte, a Pöllinger Hütte, a Sonnenarena és sokak kedvence a Huaba Hütte.

Ausztria legnaposabb síparadicsoma május eleji pálya és felvonókínálatával Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepét, nevezetesen Obertauernt is maga alá gyűri; hiszen ott ilyenkor csak a Zehnerkar és Gamsleiten 1 felvonók szoktak üzemelni.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.