Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlizten, Verditz és Arnoldstein: rekordszezon eddig

2009.03.12. Bata Attila

A magyar síelők körében is népszerű három karintiai síterep remek szezont zár az idén. A kevesebb kelet-európai vendég helyett a hazaiak foglalták el a pályákat és ennek köszönhetően hatalmas rekorddal zárta a szezont Arnoldstein és Verditz. A tavalyihoz hasonló a látogatottság Gerlitzen síterepén.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe
Verditz, a legkisebb síterep a három közül az idén megduplázta vendégei számát, és eddig összesen 20 000 vendéget fogadtak. A síterep jelenleg befektetőre vár, aki közreműködne abban, hogy a 20 millió eurós fejlesztési tervek megvalósulhassanak. 2011-ig még biztosan üzemelnek a liftek, de az utána következő időszak bizonytalan.

Arnoldstein (Dreiländereck) síterepére az idén eddig 30 százalékkal többen látogattak ki, mint tavaly, zömében a hazai síelők. A 88 000 vendég nagyszerű hóviszonyokat talált itt az idei szezonban. A jövő itt is attól függ, hogy sikerül-e befektetőket találni a fejlesztésekhez, a következő év céljainak eléréséhez legalább hétmillió euróra lenne szükség.

Gerlizten, a Villach környéki legnagyobb síterep az idén 330 000 látogatót fogadott. Az elmaradt kelet-európai síelőket itt is a helyiek pótolták. A 25 000 karintiai bérletes az idén 15 százalékkal több napot síelt ezen a síterepen. A síterep vezetője szerint a legnagyobb forgalmú napokon körülbelül 8000 síelő használta egyszerre a pályákat, de sosem alakultak ki nagyobb sorok.

Már itt is beszélnek a fejlesztésekről. Jövőre hat hektárral szeretnék bővíteni a síelhető pályafelületet, amelyhez a Klösterle lift középső állomásánál egy használt liftet is üzembe állítanának. További cél a parkoló bővítése legalább 300 férőhellyel, amelyre azért lehet szükség, hogy a hazai turisták is szívesebben jöjjenek a pályákhoz.

Gerlitzen síterepén még mindig bőven van hó, a tervek szerint az idei szezonban Húsvétig minden nap nyitva lesznek. Arnoldstein síterepén a jelenlegi tervek szerint március 22-ig lehet síelni. Verditz síterepe már zárva van.
KOMMENTEK

Szállástippek
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.