Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is!

2011.01.26. Lipiczky Ágnes

Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is! Levi és Kitzbühel után újabb szlalomgyőzelmet söpört be a franciák technikai specialistája, Jean-Baptiste Grange. A francia síző ezúttal a schladmingi villanyfényes műlesikláson diadalmaskodott.
Keserű vereséget könyveltek el az osztrákok a schladmingi éjszakai műlesikló Világkupán. A 45 ezer néző előtt megrendezett viadalon versenyzőik közül a legjobb eredményt Benjamin Raich érte el, aki csak a kilencedik helyen zárt. Ez a tüske nagyon is fájó a piros-fehérek számára, hiszen az elmúlt négy szezonban nem engedték ki a diadalt a kezükből: 2007-ben Raich, 2008-ban Mario Matt, míg 2009-ben és 2010-ben Reinfried Herbst volt a leggyorsabb a schladmingi pályán. Pedig az első futam után még négy osztrák is az első tíz között állt: a Planai kétszeres bajnoka, Herbst az ötödik helyről várta a folytatást, ám a második futamban kiesett a versenyből. A francia Jean-Baptiste Grange azonban mindent vitt. Az első futam negyedik helyéről tökéletes versenyzéssel tudott az élre ugrani, és ezen a napon senki sem tudta megfogni őt.
Grange tehát elmondhatja magáról, hogy három nap leforgása alatt megnyerte a világ két legjelentősebb műlesikló versenyét, a kitzbüheli és schladmingi szlalomviadalt.
"Először 2006-ban szerepeltem ezen a pályán, és akkor azt mondtam magamban, hihetetlen ez a verseny, muszáj lesz egyszer megnyernem – magyarázta Grange. – Ez volt az egyik legnagyobb álom az életemben, és sikerült megvalósítanom." Ami kisebb csodaként is elkönyvelhető, hiszen a Herbst kiesésétől csalódott osztrák szurkolók füstbe borították a Planait, és a rossz látási viszonyok miatt a franciának várnia kellett a rajtra a második futamban.
"Az ilyen helyzeteket nehéz kezelni, de miután elrajtoltam eltaláltam a ritmust, az volt az érzésem, hogy szinte repülök a havon" – folytatta a francia síző. Érdekes statisztikai adat, hogy nem a francia síző az egyetlen, aki ugyanabban az évben képes volt megnyerni a kitzbüheli és a schladimngi szlalomot: Benjamin Raich 2001-ben, a szintén osztrák Manfred Pranger 2005-ben, míg a finn Kalle Palander 2003-ban vitt véghez ugyanezt a bravúrt.
KOMMENTEK
hópapa | 2011.01.26. 14:00
Jó verseny volt, de én nem csípem, amikor túl szélesre tűzik a pályát. Olyankor csak erőlködésbe fullad az egész, és semmi szépség, stílus nincs benne.
Bevallom, nekem nagyon hiányzik Janica a versenyekről, mert a stílusa az csodaszép volt.
Bata Attila | 2011.01.26. 14:15
hát, igen. Janica egy külön klasszis volt, csodás stílussal. Férfiak között sem látok olyat, aki olyan szépen síelne, még Ivicának is lenne mit tanulnia tőle :)
grego7 | 2011.01.26. 16:06
ja
DogHead | 2011.01.26. 17:17
Ez a pálya nagyon jó, bár egyszer akkorát pereceltem rajta, hogy új sínadrágot kellett utánna venni. Főleg a kanyar utáni részen lehet szépen esni.
pentole | 2011.01.31. 08:17
Szerintem is nagyon jó verseny volt. Örülök, hogy nem osztrák nyert. Az ő idejük lejárt. Nagyon jók a horvátok is. Gyakorlatilag alig van egy-két síterepük és azok se sokkal nagyobbak, mint Mátraszentistván, vagy Eplényke mégis ott vannak a világ élvonalában. Sportszerető nemzet. Tegnap Zrncic-Dim is érmet nyert. A régi sínemzetek meg csak néztek, mint a lukinyúl.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.