Újabb rekordokra tör a Night Race Schladmingban

2011.01.25. síelők.hu

Újabb rekordokra tör a Night Race Schladmingban Tizenháromezer euró adomány gyűlt össze hétfőn este a Schladmingban rendezett VIP-síversenyen az osztrák sportsegély számláján az ausztriai sí-utánpótlás támogatására.
Az előkelőségek gálája hangulatos felvezetés volt a Planai fő eseménye, az immár 15. alkalommal megrendezendő villanyfényes VK-futam előtt, melyre idén is ötvenezer nézőt várnak a szervezők.

Az osztrák politikai, kulturális, gazdasági és sportélet előkelőségeinek "Ski for Gold Charity Prominentenrennen" elnevezésű viadalán egyébként nem csupán a havas lejtők egykori nagy sztárjai, mint például Karl Schranz, Fritz Strobl, Bojan Krizaj és Brigitte Obermoser mutatta be tudását a zsűri előtt, de a síugró Andi Goldberger, az év mozgássérült sportolójának választott Claudia Lösch, a snowboardos Marion Kreiner és Claudia Riegler, a gerelyhajító Elisabeth Pauer, a cselgáncsozó Sabrina Filzmoser, a színész Albert Fortell, a legendás futballklasszis Toni Polster és Michael Konsel, a zenész-producer Uwe Kröger is lesiklólécet csatolt a lábára, s harcolt a másodpercekkel.

A kedd esti férfi műlesikló Világ Kupa-futam házigazdái újabb rekordra törekszenek.

"A Nightrace jóval több, mint a sorozat többi eseménye! Hangulatával, környezetével olyan atmoszférát teremt, ami a sísport igazi népszerűsítése, itthon és külföldön egyaránt – vélekedik Hans Grogl versenyigazgató. – Amikor tizenöt esztendővel az egynapos futamot életre hívtuk, tudtuk, hogy Schladming nagyra nőhet, de azt álmainkban sem reméltük, hogy másfél évtized múlva összesítésben már 568 ezer helyszíni látogatónál tartunk majd. A tavalyi futamon az ORF közvetítése másfél millió nézőt ültetett a tévéképernyők elé." S az osztrák szurkolók hazai sikerben reménykednek: Benjamin Raich négyszer diadalmaskodott itt, a címvédő Reinfried Herbst kétszer, s Mario Matt és Manfred Pranger is büszkélkedhet már schladmingi sikerrel.

Tévé közvetítés: Eurosport, élő 17.45 (1. futam) és 20.45 (2. futam)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Alpenrock Schladming
2014-ben átadott újszerű, 2-8 fős apartmanok a Schladming 4 hegy síterület szívében, mindössze 200 méterre a Rohrmoos II ülőlifttől! Közös wellness részleg, ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás kalkulátor
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.