Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is!

2011.01.26. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is! Levi és Kitzbühel után újabb szlalomgyőzelmet söpört be a franciák technikai specialistája, Jean-Baptiste Grange. A francia síző ezúttal a schladmingi villanyfényes műlesikláson diadalmaskodott.
h i r d e t é s
Keserű vereséget könyveltek el az osztrákok a schladmingi éjszakai műlesikló Világkupán. A 45 ezer néző előtt megrendezett viadalon versenyzőik közül a legjobb eredményt Benjamin Raich érte el, aki csak a kilencedik helyen zárt. Ez a tüske nagyon is fájó a piros-fehérek számára, hiszen az elmúlt négy szezonban nem engedték ki a diadalt a kezükből: 2007-ben Raich, 2008-ban Mario Matt, míg 2009-ben és 2010-ben Reinfried Herbst volt a leggyorsabb a schladmingi pályán. Pedig az első futam után még négy osztrák is az első tíz között állt: a Planai kétszeres bajnoka, Herbst az ötödik helyről várta a folytatást, ám a második futamban kiesett a versenyből. A francia Jean-Baptiste Grange azonban mindent vitt. Az első futam negyedik helyéről tökéletes versenyzéssel tudott az élre ugrani, és ezen a napon senki sem tudta megfogni őt.
Grange tehát elmondhatja magáról, hogy három nap leforgása alatt megnyerte a világ két legjelentősebb műlesikló versenyét, a kitzbüheli és schladmingi szlalomviadalt.
"Először 2006-ban szerepeltem ezen a pályán, és akkor azt mondtam magamban, hihetetlen ez a verseny, muszáj lesz egyszer megnyernem – magyarázta Grange. – Ez volt az egyik legnagyobb álom az életemben, és sikerült megvalósítanom." Ami kisebb csodaként is elkönyvelhető, hiszen a Herbst kiesésétől csalódott osztrák szurkolók füstbe borították a Planait, és a rossz látási viszonyok miatt a franciának várnia kellett a rajtra a második futamban.
"Az ilyen helyzeteket nehéz kezelni, de miután elrajtoltam eltaláltam a ritmust, az volt az érzésem, hogy szinte repülök a havon" – folytatta a francia síző. Érdekes statisztikai adat, hogy nem a francia síző az egyetlen, aki ugyanabban az évben képes volt megnyerni a kitzbüheli és a schladimngi szlalomot: Benjamin Raich 2001-ben, a szintén osztrák Manfred Pranger 2005-ben, míg a finn Kalle Palander 2003-ban vitt véghez ugyanezt a bravúrt.
2011.01.26. 14:00:01 hópapa
Jó verseny volt, de én nem csípem, amikor túl szélesre tűzik a pályát. Olyankor csak erőlködésbe fullad az egész, és semmi szépség, stílus nincs benne.
Bevallom, nekem nagyon hiányzik Janica a versenyekről, mert a stílusa az csodaszép volt.
2011.01.26. 14:15:29 Bata Attila | sielok.hu
hát, igen. Janica egy külön klasszis volt, csodás stílussal. Férfiak között sem látok olyat, aki olyan szépen síelne, még Ivicának is lenne mit tanulnia tőle :)
2011.01.26. 16:06:22 grego7
ja
2011.01.26. 17:17:03 DogHead
Ez a pálya nagyon jó, bár egyszer akkorát pereceltem rajta, hogy új sínadrágot kellett utánna venni. Főleg a kanyar utáni részen lehet szépen esni.
2011.01.31. 08:17:13 pentole
Szerintem is nagyon jó verseny volt. Örülök, hogy nem osztrák nyert. Az ő idejük lejárt. Nagyon jók a horvátok is. Gyakorlatilag alig van egy-két síterepük és azok se sokkal nagyobbak, mint Mátraszentistván, vagy Eplényke mégis ott vannak a világ élvonalában. Sportszerető nemzet. Tegnap Zrncic-Dim is érmet nyert. A régi sínemzetek meg csak néztek, mint a lukinyúl.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »