Menü ≡

Grugger ismét síelhet

2011.10.02. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Grugger ismét síelhet Hatalmasat bukott januárban a kitzbüheli Streifen Hannes Grugger az osztrákok versenyzője, aki úgy tűnik, szeptember végén zöld utat kapott az orvosoktól: ismét léceket csatolhat! Természetesen nem a Világkupában, Gruggernek még legalább fél évig vissza kell tartania magát.
h i r d e t é s
Miután az innsbrucki egyetemi klinikán és a hochzirli kórházban befejeződtek a vizsgálatok a salzburgi sportoló megkezdheti a könnyű havas edzéseket. "Nagyon örülök, hogy ilyen eredmény született, hiszen az elmúlt napokban már rettentően ideges voltam" – reagált a hírre Grugger. Jóllehet a baleset során megsérült verőér még nem jött rendbe teljesen, Grugger már annyira jó állapotban van, hogy ismét síelhet. "Az elkövetkező két-három napban biztosan elmegyek síelni, de előtte fejben fel kell készülnöm rá, mert ez nagy lépés a számomra. Biztos, hogy pár hónapot szabadon síelgetek, hogy megtaláljam az örömöt a síelésben. Utána meglátjuk, hogyan tovább" - mondta a versenyző.

Leopold Saltuari, a hochzirli klinika neurológiai sürgősségi osztályának vezetője szerint megegyeztek, hogy Grugger elkezdheti a síelést, de nem edzhet profi módon. Hat hónap múlva jöhet az újabb vizsgálat. A gyógyulásról azt mondta Saltuari: "Elméletben kiválóan fejlődtek a neurológiai jelek."

Grugger január 20-án a Streifen lesiklóedzés közben bukott a Mausefallén, súlyos fejsérüléseket szenvedett, és életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Utána két hétig művi mélyalvásban tartották.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »