Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grugger lábadozik, megkezdődött a rehabilitáció

2011.02.22. | Szerző: Árvay Sándor
Grugger lábadozik, megkezdődött a rehabilitáció Elhagyta az innsbrucki egyetemi klinika idegsebészeti osztályát a január 20-i kitzbüheli Világ Kupa-futam edzésén életveszélyes sérüléseket szenvedett Hans Grugger. Az osztrák síelőt a Innsbruck közelében levő Hochzirl kórházának rehabilitációs osztályára szállították.
h i r d e t é s
Két nappal az elbocsátás előtt az innsburcki orvosok még helyére illesztették azt a koponyacsont-darabot, melyet a balesetet követő azonnali operáció során távolítottak el időlegesen, elkerülendő az agyban fellépő nyomásváltozás káros következménnyel járjon. Grugger egészségi állapota a balesetet követő időszakban fokozatosan javult, s a mostani korrekciós műtét után már semmi akadálya nem volt, hogy a hét végén elhagyja az innsbrucki klinika idegsebészetét. "A múlt heti újabb műtét után immár valóban a felépülés útjára lépett, s így a tervezettnél hamarabb megkezdődhet a rehabilitációs kezelés" - közölte az innsbrucki egyetemi klinika professzora, dr. Claudius Thome.

- A nálunk töltött első napok, s a most elvégzett vizsgálatok is igazolják, hogy a páciens immár készen áll a rehabilitáció megkezdésére, általános fizikai állapota megfelelő - mondta Leopold Saltuari professzor, az Innsbrucktól 12 km-re, nyugatra fekvő hochzirli kórház neurológiai osztályának vezetője. - Nagyon örülünk, hogy a Hans ilyen gyors ütemben nyeri vissza egészségét a súlyos baleset, a sürgősségi operáció és a mesterséges kóma után. Személyre szabott, speciális tréningprogramot állítottunk össze számára. A kondíciójavító gyakorlatok során fizio- és ergoterápiás kezelést kap. Hochzirlben nagy gondot fordítunk az úgynevezett kognitív terápiára is, mely során a páciens hangulatát, viselkedésformáját és magatartását igyekszünk helyes irányba terelni. A gyógyító folyamatban központi helyet kap a figyelem és a koncentráció is.

A salzburgi sportolót a rehabilitációs kórházban hétfőn meglátogatta Klaus Leistner, az Osztrák Sí Szövetség főtitkára is.

Hans Grugger a kitzbüheli VK futam január 20-i lesiklóedzésén az úgynevezett Egércsapda ugratónál a levegőben elveszítette egyensúlyát és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tért magához a pályán. A 29 éves sízőt miután stabilizálták, mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba. Súlyos agyi- és mellkasi sérüléseket szenvedett, azonnali életmentő operációra volt szükség.
2011.02.22. 14:16:20 diesirae
Hamar összefoltozták a srácot, hamarabb fog újra versenyezni, mint svájci "sorstársa" Daniel Albrecht.

Hochzirl egyébként Innsbruck mellett van...
2011.02.22. 15:39:23 vanczi
Daniel Albrecht egész szezonban versenyzett. sokszor ment második futamot óriásban is...
2011.02.22. 17:26:50 Pulmy
Remélem téljesen felépül és visszanyeri régi formáját.

P.
2011.02.22. 17:30:21 diesirae
Vanczi: Nem érted, mire gondoltam: a kitzbüheli baleset és az első verseny között eltelt időtartamra...
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »