Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyönyörű természetfilmek a szlovák hegyekről

2017.11.18. Bata Attila

Majo Chudý, amatőr fotós és videós már három éve készíti csodás természetfilmjeit a szlovák hegyekről. Most készült el a sorozat harmadik része, amely közel egy évnyi fényképezés és filmezés termését dolgozza fel.
A 33 éves Chudý körülbelül 40 ezer fényképet készített, ezekből 16 ezret használt fel az alábbi videóban. Ahhoz, hogy a legutolsó filmje elkészüljön, az előző évben körülbelül 10 ezer kilométert utazott.

A fényképezéshez fizikai állóképesség is szükséges volt. A filmben látható kb. másodpercnyi részekért órákat kellett a hegyekben töltenie. Az állandó hegymászás végeredménye, hogy egy év alatt 16 ezer méter szintkülönbséget mászott meg a felvételek kedvéért. Mindezt a 25 kilogramm súlyú felszerelésével. Gyakran úgy hozta a sors, hogy egy hegyre többször is fel kellett mászni. Legtöbbször hajnalban, napkelte előtt indult. Sokszor előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt újra fel kellett mászni.

Tavaly is egy éven át fotózta a szlovák hegyeket, akkor készült a sorozat második része, amelyben talán a legtöbb havas kép található.

Ha már ezt a két filmet megmutattuk, akkor itt az első rész is.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.