Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyönyörű természetfilmek a szlovák hegyekről

2017.11.18. Bata Attila

Majo Chudý, amatőr fotós és videós már három éve készíti csodás természetfilmjeit a szlovák hegyekről. Most készült el a sorozat harmadik része, amely közel egy évnyi fényképezés és filmezés termését dolgozza fel.
A 33 éves Chudý körülbelül 40 ezer fényképet készített, ezekből 16 ezret használt fel az alábbi videóban. Ahhoz, hogy a legutolsó filmje elkészüljön, az előző évben körülbelül 10 ezer kilométert utazott.

A fényképezéshez fizikai állóképesség is szükséges volt. A filmben látható kb. másodpercnyi részekért órákat kellett a hegyekben töltenie. Az állandó hegymászás végeredménye, hogy egy év alatt 16 ezer méter szintkülönbséget mászott meg a felvételek kedvéért. Mindezt a 25 kilogramm súlyú felszerelésével. Gyakran úgy hozta a sors, hogy egy hegyre többször is fel kellett mászni. Legtöbbször hajnalban, napkelte előtt indult. Sokszor előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt újra fel kellett mászni.

Tavaly is egy éven át fotózta a szlovák hegyeket, akkor készült a sorozat második része, amelyben talán a legtöbb havas kép található.

Ha már ezt a két filmet megmutattuk, akkor itt az első rész is.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.