Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Halálos esti szánkózás Ausztriában magyar áldozattal

2020.01.20. | Szerző: sielok.hu
Kicsúszott a pályáról és a sílift tartópillérjének csapódott egy magyar szezonmunkás szánkózás közben a vorarlbergi Bürserbergben. A 25 éves nő belehalt a sérüléseibe, közölte a rendőrség.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Vorarlbergi Tartomány Rendőrség közleménye szerint a baleset péntek éjfélkor történt a bürserbergi Einhornbahn II pályán. Az eddigi adatok a alapján a fiatal nő két barátjával együtt szánkózott, többször is lecsúsztak a meredek lejtőn este.

Az ismerősök éjfél előtt bementek az egyik vendéglátóhelyre felmelegedni. Amikor egyikük később cigarettára akart gyújtani az épület előtt, akkor vette észre kolléganőjük gazdátlan szánkóját. Azonnal a társuk keresésére indultak, és 20 perc után találtak meg a fiatal munkatársuk élettelen testét a sífelvonó egyik oszlopa melletti mélyedésben. A rendőrség elsődleges adatai szerint a magyar nő kicsúszott a pályáról, nekicsapódott a sífelvonó tartópilléren található létrának és súlyos fejsérülései következtében elhunyt.
A helyi televízió beszámolója
A krone.at hírportál szerint az elmúlt hetekben ez volt a negyedik halálos szánkóbaleset az osztrák hegyekben. Szerdán egy 20 éves német férfi vágódott fának Tirolban. Egy héttel korábban egy 61 éves navisi (Tirol) férfi egy enyhe kanyarban kicsúszott a kiépített pályáról és bezuhant az erdőbe, az 50 fokos lejtőn álló fák közé. Karácsony előtt Salzburg tartomány szenvedett halálos sérüléseket egy 16 éves fiú - ennek az esetnek a részleteit a hatóságok még vizsgálják.

Forrás: ausztriaimunkák.hu
2020.01.20. 17:56:32 Brockey
Én nem értem. Miért szánkózik valaki éjfélkor a sípályán, ahol a tábla is mutatja, hogy tilos szánkózni? Pont ezért tilos. És miért hagyták ott a többiek? Gondolom, nem lehettek túl jó látási viszonyok. Túl jó buli volt? Mindenesetre azzal a sebességgel nekicsapódni valaminek, ami a video végén látható, nem semmi. Ráadásul a szánkót bizonyos sebesség felett nagyon nehéz irányítani és nagyon könnyű felborulni vele. Sisak, egyéb védőfelszerelés nélkül!? Életveszély, öngyilkosság!
25 évesen ilyen értelmetlenül meghalni... Borzasztó! Szegény családja! RIP.
2020.01.20. 22:27:08 jolyjoker
Darwin díjas.
2020.01.20. 23:36:19 zsoci
Aki dolgozott már sípályán az tudja hogy ez mindennapos. Nálunk is voltak zárás utáni szánkós bulik, és velünk volt a sípálya tulajdonosa is! És igen, ittunk is! A tanulság csupán annyi hogy: SISAK,SISAK,SISAK!!!! Extrém körülmények között meg főleg!
2020.01.21. 14:21:53 Esyter
Schumacher-en is volt sisak... Nyilván biztonságosabb sisakkal, mint anélkül, de a józan észt az sem helyettesíti.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 29 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.