Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Harmadik napja tombol a hóvihar Ukrajnában

2013.03.24. MTI

Napok óta komoly gondokat okoz a havazás Ukrajnában és Oroszországban is. A heves, helyenként a 100 kilométer per órás sebességet is meghaladó széllökésekkel kísért havazás miatt Ukrajnában országszerte 615 településen szakadt meg az áramellátás.
A katasztrófavédelem vasárnapi közlése szerint folyamatosan dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán, eddig 105 településen, ott is csak részben tudták elhárítani a problémákat. A legtöbb település, 232, a kelet-ukrajnai Poltava megyében maradt áram nélkül.

Eközben a kijevi Boriszpil repülőtéren törölték a vasárnap reggel és délelőtt induló járatokat, az érkező járatokat késésekkel tudják fogadni.

Hókáosz Ukrajnában is Oroszországban
A fővárosban, Kijevben a péntek óta tartó havazás és hóvihar miatt gyakorlatilag megbénult a közlekedés, csak metróval lehet a város egyik pontjából a másikba eljutni. Péntek óta mintegy félméternyi hó zúdult a városra. A heves széllökések tovább nehezítették a március végén Kijevben is szokatlanul nagy mennyiségű hó eltakarítását.

Vasárnap tovább folytatódott a havazás, a légmozgás azonban már mérséklődött. Az utóbbi napokban csaknem 13 ezren küzdöttek a hó eltakarításán a fővárosban, vasárnaptól 340 közlekedési rendőr is besegít a munkába. A közlekedési rendészet közlése szerint csak a rendőrök mintegy 200 járművet szabadítottak ki a hóból a fővárosban.

Az ország egész területén viharjelzés van érvényben. A nyugati, az északi és a középső részben további havazás és hófúvás várható, délen és keleten nagy mennyiségű eső, illetve havas eső lehet.

KOMMENTEK
kmcsl83 | 2013.03.24. 23:42
Szegény Ukránok! Nem irigylem őket. Én nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.