Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hat orosz halt meg motorosszán-balesetben

2013.01.05. MTI / sielok.hu

Hat orosz halt meg motorosszán-balesetben Hatan haltak meg egy motorosszán-balesetben péntek este Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen. A halálos áldozatok valamennyien orosz állampolgárok voltak - mondta a milánói orosz alkonzul. A halálos áldozatok közt négy nő és két férfi van. Két további férfit súlyos sérülésekkel egy trentói kórházban ápolnak.
Az életüket vesztettek közül öten, illetve az egyik sérült krasznodari illetőségű (Dél-Oroszország) orosz állampolgár, egy orosz utazási iroda szervezésében érkeztek Olaszországba. A szerencsétlenség hatodik halottja és a másik sérült az üdülőhelyen idegenforgalmi szakemberként dolgozott.

A szán, ami utánfutót is húzott, egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején, mintegy 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A sötétben kicsúszott a pályáról, utasai pedig kirepültek belőle, és többen sziklának csapódtak. Az olasz média szerint a szán száz métert zuhant. A baleset két súlyos sérültjét helikopteren szállították el a helyszínről. A motoros szánt a hatóságok feltételezése szerint az egyik áldozat vezette.

A Trento közelében található alpesi hegy az elmúlt évtizedekben már két súlyos katasztrófa helyszíne volt. 1998-ban egy amerikai katonai repülőgép elszakította egy kabinos sílift drótkötelét, és az egyik kabin utasaival a mélybe zuhant. Mind a 19 utas meghalt, a kabin kezelőjével együtt. Egy korábbi tragédiában, 1976 márciusában az egyik kabin szakadt le, akkor 42 ember halt meg.

KOMMENTEK
Bukfenc | 2013.01.06. 09:46
Biztos lassan poroszkáltak!
gyf | 2013.01.07. 18:03
Az utóbbi két baleset nettó emberi hülyeség, bárhol megtörténhetne.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.