Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havas party lesz Davosban

2012.02.19. Árvay Sándor

Hatalmas havas party lesz Davosban Csaknem százhúsz évvel ezelőtt a hegyi túrán eltévedt angol turisták egy menedékházban átfagyoskodott éjszaka után bukkantak rá a völgybe vezető lejtőre, mely nem sokkal a "felfedezést" követően versenypályává avanzsált, és napjainkban Svájc legnagyobb múltú lesikló versenyének ad otthont.
Davos-Klosters egyéb havas rendezvényekkel is várja vendégeit: varázslatos hegyek, téli játszóterek és napsütötte sífutó-paradicsom sorakozik a kínálatban.
Svájcban az egyszerű halandónak is jár az, ami az angol herceget és más hírességeket megillet. Davos Klostersben hat síterep, valamint a romantikus völgyeket átszelő, ingyen igénybe vehető, kiterjedt sífutó- és turistaútvonalak találhatók. A tél itt februárban és márciusban mutatja legszebb arcát. A 320 kilométer hosszúságú sípályák mindig megdobogtatják a téli sportok szerelmeseinek szívét. A Parsenn-síterep magasabb pontjai elérik a 2800 métert is, ahol minden adott a kellemes tavaszi síeléshez. Számos lehetőség vár azokra is, akik a hófödte vidék örömeit a sípályákon kívül szeretnék kiélvezni. Aki sítúrákra és a kiépített pályákon kívüli síelésre vágyik, annak Davos Klosters az egyik legkedveltebb úti célja. Itt található Svájc egyik legnagyobb mélyhósíelő (freeride) síterepe, a Pischa. A pályák jelöltek és balesetbiztosak, azonban a mélyhósíelők legnagyobb örömére nincsenek kitaposva. Davos Klostersben számos ingyenes lehetőség nyílik téli túrázásokra és sífutásra is. Különösen érdekesek ebből a szempontból a Sertig-, Dischma- és Flüela-völgyek, valamint a Monbiel vidéke Klosters mellett. Az álomszép téli táj látványa, a jellegzetes wallisi települések és a kellemes napozóteraszok kellemes időtöltést biztosítanak.
Mindemellett programokban sincs hiány. A sztárokat felsorakoztató davosi korcsolyagála már lezajlott, de márciusban is akad bőven olyan esemény, amiért érdemes útra kelnünk.

Svájc legnagyobb tradícióra visszatekintő lesiklóversenyének 78. "kiadását" március 9-11. között tartják. Az első alkalommal 1924-ben megrendezett parsenni futam történetével kapcsolatban számos mítosz kering. A helyiek szerint a versenypályát 1895-ben négy angol turista fedezte fel, akik síelés közben eltévedtek, és egy menedékházban átfagyoskodott, álmatlan éjszaka után ezen az úton jutottak el a falujukba.

Ugyanezen a hétvégén, március 10-én a Jakobshorn lábánál, Bolgenben várja vendégeit a Snow Jam, Európa legnagyobb havas-zenés szórakoztató rendezvénye. Az Openair Frauenfeld szabadtéri fesztiválon fellép az amerikai Ice Cube, és a jamaikai Sean Paul lesz a sztárvendég, de fellép a rapzene német királya, Kool Savas és a reggae jeles képviselője, a zürich K.I.Z. Phenomden is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.