Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havas party lesz Davosban

2012.02.19. Árvay Sándor

Hatalmas havas party lesz Davosban Csaknem százhúsz évvel ezelőtt a hegyi túrán eltévedt angol turisták egy menedékházban átfagyoskodott éjszaka után bukkantak rá a völgybe vezető lejtőre, mely nem sokkal a "felfedezést" követően versenypályává avanzsált, és napjainkban Svájc legnagyobb múltú lesikló versenyének ad otthont.
Davos-Klosters egyéb havas rendezvényekkel is várja vendégeit: varázslatos hegyek, téli játszóterek és napsütötte sífutó-paradicsom sorakozik a kínálatban.
Svájcban az egyszerű halandónak is jár az, ami az angol herceget és más hírességeket megillet. Davos Klostersben hat síterep, valamint a romantikus völgyeket átszelő, ingyen igénybe vehető, kiterjedt sífutó- és turistaútvonalak találhatók. A tél itt februárban és márciusban mutatja legszebb arcát. A 320 kilométer hosszúságú sípályák mindig megdobogtatják a téli sportok szerelmeseinek szívét. A Parsenn-síterep magasabb pontjai elérik a 2800 métert is, ahol minden adott a kellemes tavaszi síeléshez. Számos lehetőség vár azokra is, akik a hófödte vidék örömeit a sípályákon kívül szeretnék kiélvezni. Aki sítúrákra és a kiépített pályákon kívüli síelésre vágyik, annak Davos Klosters az egyik legkedveltebb úti célja. Itt található Svájc egyik legnagyobb mélyhósíelő (freeride) síterepe, a Pischa. A pályák jelöltek és balesetbiztosak, azonban a mélyhósíelők legnagyobb örömére nincsenek kitaposva. Davos Klostersben számos ingyenes lehetőség nyílik téli túrázásokra és sífutásra is. Különösen érdekesek ebből a szempontból a Sertig-, Dischma- és Flüela-völgyek, valamint a Monbiel vidéke Klosters mellett. Az álomszép téli táj látványa, a jellegzetes wallisi települések és a kellemes napozóteraszok kellemes időtöltést biztosítanak.
Mindemellett programokban sincs hiány. A sztárokat felsorakoztató davosi korcsolyagála már lezajlott, de márciusban is akad bőven olyan esemény, amiért érdemes útra kelnünk.

Svájc legnagyobb tradícióra visszatekintő lesiklóversenyének 78. "kiadását" március 9-11. között tartják. Az első alkalommal 1924-ben megrendezett parsenni futam történetével kapcsolatban számos mítosz kering. A helyiek szerint a versenypályát 1895-ben négy angol turista fedezte fel, akik síelés közben eltévedtek, és egy menedékházban átfagyoskodott, álmatlan éjszaka után ezen az úton jutottak el a falujukba.

Ugyanezen a hétvégén, március 10-én a Jakobshorn lábánál, Bolgenben várja vendégeit a Snow Jam, Európa legnagyobb havas-zenés szórakoztató rendezvénye. Az Openair Frauenfeld szabadtéri fesztiválon fellép az amerikai Ice Cube, és a jamaikai Sean Paul lesz a sztárvendég, de fellép a rapzene német királya, Kool Savas és a reggae jeles képviselője, a zürich K.I.Z. Phenomden is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.