Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás itthon: 10-20 centi hó is hullhat a hétvégén

2017.01.12. sielok.hu

A legfrissebb számítások szerint északon, északkeleten végig havazni fog, az Északi-középhegység térségében 15, akár 20 cm-t meghaladó hó is hullhat, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.
Máshol vegyesen kell számítani hóra, havas esőre, esőre, elsősorban a reggeli órákban a főváros környékén fagyott eső, a középső és alföldi tájakon ónos eső is eshet, mely vékony jégpáncélt képezhet az utakon, tereptárgyakon, növényeken.

Napközben aztán a magasban északnyugat felől ismét egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, így ismét egyre többfelé havazásra vált a halmazállapot, a legkésőbb délkeleten és szombatra virradóra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén.

Szombatig várható hómennyiség területi eloszlása (Időkép grafika)
Szombatig várható hómennyiség területi eloszlása (Időkép grafika)
Főként a Dunántúl déli kétharmadán, a Duna-Tisza közén, estefelé pedig a Tiszántúl nyugati és az Északi-középhegység keleti felén nagy területen intenzív havazás is kialakulhat, több helyen 10-15, a Dél-Dunántúlon akár 15-20 cm friss hóréteget eredményezve.

Szombaton kelet felé távozik a havazás, napközben északnyugat felől érkezhet újabb gyenge havazás, de ennek mennyisége már nem lesz számottevő. Az élénk nyugati szél a fagypont körüli hőmérsékletben helyenként hordhatja a havat. Ismét lehűlés kezdődik, vasárnap hajnalban a derült, szélcsendes, hóval borított tájakon ismét -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Forrás: Időkép
KOMMENTEK
M61021 | 2017.01.13. 15:24
Nagy-Hideg-hegyen szombaton nyitnak és ingyen lehet síelni. Csak el kell oda jutni. Remélem ez azt jelenti, hogy menni fognak a felvonók :) https://www.facebook.com/Nagy-Hideg...-hegy-Sí-és-Túraközpont-1...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.