Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek Szlovákiában

2013.11.23. sielok.hu

A következő napokban téliesre fordul Szlovákia időjárása. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több régióra adott ki figyelmeztetést a várható havazás, jegesedés, erős szél, valamint hótorlaszok képződése miatt.
A következő napokban jelentős mértékben megváltozik Szlovákia időjárása írja a hirek.sk, az évszakhoz képest meleg napok után beköszönt a tél. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több figyelmeztetést is kiadott vasárnapra és hétfőre. Vasárnap 21 órától az ország északi és északkeleti részében lesz érvényben elsőfokú, sárga figyelmeztetés a várható havazás, illetve az útfelületek jegesedése miatt.

A sárgával jelölt részekre várnak havazást hétfőre (Térkép: SHMÚ)
A sárgával jelölt részekre várnak havazást hétfőre (Térkép: SHMÚ)
Hétfőn az erős szél miatt a Besztercebányai kerület néhány járásának kivételével az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben 21 óráig. A Rozsnyói (Rožňava), Iglói (Spišská Nová Ves), Gölnicbányai (Gelnica), Besztercebányai (Banská Bystrica), Breznóbányai (Brezno), Lőcsei (Levoča), Poprádi (Poprad) Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Rózsahegyi (Ružomberok) és a Turdossini (Tvrdošín) járásra másodfokú riasztás vonatkozik majd 18 óráig. A széllökések sebessége akár a 90-118 km/h-t is elérheti.

Az ország északi és keleti részében hétfőn is havazásra kell számítani. Ebben a régióban többfelé, például a Nagymihályi (Michalovce) és a Tőketerebesi (Trebišov) járásban hóátfúvások, hótorlaszok képződhetnek az utakon, valamint jégpáncél is boríthatja az útfelületet – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.