Menü ≡

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek Szlovákiában

2013.11.23. | Szerző: sielok.hu
A következő napokban téliesre fordul Szlovákia időjárása. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több régióra adott ki figyelmeztetést a várható havazás, jegesedés, erős szél, valamint hótorlaszok képződése miatt.
h i r d e t é s
A következő napokban jelentős mértékben megváltozik Szlovákia időjárása írja a hirek.sk, az évszakhoz képest meleg napok után beköszönt a tél. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több figyelmeztetést is kiadott vasárnapra és hétfőre. Vasárnap 21 órától az ország északi és északkeleti részében lesz érvényben elsőfokú, sárga figyelmeztetés a várható havazás, illetve az útfelületek jegesedése miatt.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hétfőn az erős szél miatt a Besztercebányai kerület néhány járásának kivételével az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben 21 óráig. A Rozsnyói (Rožňava), Iglói (Spišská Nová Ves), Gölnicbányai (Gelnica), Besztercebányai (Banská Bystrica), Breznóbányai (Brezno), Lőcsei (Levoča), Poprádi (Poprad) Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Rózsahegyi (Ružomberok) és a Turdossini (Tvrdošín) járásra másodfokú riasztás vonatkozik majd 18 óráig. A széllökések sebessége akár a 90-118 km/h-t is elérheti.

Az ország északi és keleti részében hétfőn is havazásra kell számítani. Ebben a régióban többfelé, például a Nagymihályi (Michalovce) és a Tőketerebesi (Trebišov) járásban hóátfúvások, hótorlaszok képződhetnek az utakon, valamint jégpáncél is boríthatja az útfelületet – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »