Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hazai: vasárnapra 8-10 cm hó várható északkeleten

2015.01.03. sielok.hu

A péntek esti ónos esőt követően vasárnapra virradóra északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, mely ismét többfelé okoz csapadékot, az átvonuló hidegfront mögött napközben pedig sokfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Az északkeleti régióban akár 10 cm hó is hullhat holnapra.
A csapadék formája a legfrissebb előrejelzések alapján nagyjából a Tatabánya-Békéscsaba vonaltól északkeletre mindenhol hó lesz, az Északi-középhegységben, illetve Szabolcsban és a Hajdúságban reggelig akár 8-10 cm vastag hótakaró is kialakulhat – írja az Időkép

A déli és nyugati országrészben ugyanakkor inkább eső, havas eső lesz jellemző, sőt a délnyugati tájakon átmenetileg ónos eső sem kizárt.

A front mögött vasárnap napközben számottevő csapadék már nem valószínű, felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a Nap, a felhőátvonulásokból inkább csak északkeleten, keleten, valamint a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan hózáporok. Ezzel együtt azonban sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és a főváros környékén nem lesznek ritkák a 70-80 km/órát elérő széllökések sem. Napközben még szinte mindenhol fagypont fölé melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Hétfőn elsősorban az ország nyugati felén alakulhat ki havazás, hózápor, keletebbre több lesz a napsütés. Főként a Dunántúlon még mindig erős, viharos lökések kísérhetik a szelet, és egy-két fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdán már országszerte a napsütés kerül előtérbe, a szél is fokozatosan mérséklődik, így
visszatérnek a keményebb éjszakai fagyok, a hóval borított tájakon ismét mérhetünk -10 fok alatti értékeket, és a legtöbb helyen napközben is fagyni fog.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.