Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hebalm: bezárt a stájer síterep

2015.09.27. Stánicz Balázs

Immáron a múlté a helyiek, gráciak, s jó néhány magyar síelő kedvence. Flexkoronggal vettetek véget a síszezonnak. A síterepet az elmúlt évek tartós hóhiánya és az ezzel elmaradó bevételek sodorták a vég szélére.
Hebalm kivilágítva. Fotó: Yovena
Hebalm kivilágítva. Fotó: Yovena
Hebalm? Tudjátok az a síterep, ami hazafelé utazva az A2-esen egy jól sikerült karintiai síelésből olyan bájosan megvilágított lejtőivel hívta fel magára figyelmünket. Az elmúlt szezonokban többször küzdött hóhiánnyal a kis síterep, sokszor csak Karácsony után érkezett meg a síeléshez elegendő hó, holott pont a karácsonyi időszak az, ami a legtöbb bevételt jelentette Hebalmon.
Vágják a síliftet
A kedvezőtlen hóviszonyokkal párosuló bevételkiesés már a tavalyi szezon végén a vég mezejére sodorta a sípályát. Tavasszal az ilyenkor szokásos tili-toli kezdődött, jöttek is érdeklődők meg nem is. Végül a Máltai lovagrend – tulajdonosa ás üzemeltetője egyben – szeptember 24-én drasztikus döntéssel vetett véget a síterepnek; az utolsó lift oszlopait egyszerűen kivágták és ledöntötték, ezzel végérvényesen is megpecsételve Hebalm sorsát.
Hebalm sítérképe - ilyen volt egykor
Hebalm sítérképe - ilyen volt egykor
KOMMENTEK
skioutlet | 2015.09.27. 08:56
Minden egyes sílift/sípálya bezárása rossz érzés a havas sportok szerelmeseinek.

Jelen esetben nem is annyira a meleg, mint inkább egy erős konkurenciaharc áll a háttérben. Csak rá kell nézni a környék térképére. 25 km-es körön belül 9(!) további síterep van, összesen 43 sílifttel, 112 km sípályával! Ezek között több is, 2000 méter feletti felső állomásokkal.

Tudomásul kell venni: kereslet/kínálat világában élünk.
Stani | 2015.09.27. 10:41
Hebalm nem az a síterep volt, ahová "bármikor megyek mindig hárman lézengenek" . Meglehetősen jól látogatott síterep volt, különösen a szünetekben és hétvégéken. Az osztrák terepeken a karácsonyi időszak a legerősebb, ilyenkor az síel, akiről nem is gondoltad volna. Ha egy kisebb, Hebalm szintű síterepen kiesik ez a fontos időszak, az óriási hiányt generál a kasszákban, különösen akkor, ha ez évről évre megismétlődik a kedvezőtlen hóviszonyok esetében.
Koty | 2015.09.28. 20:44
Akkor ez is jó kis sítúra/freeride hely lesz.
Csoknyai | 2015.09.28. 21:49
Én St. Coronát siratom, lassan annak is vége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.