Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hegyről levált sziklatömbnek ütközött a francia vonat

2014.02.09. MTI

Kisiklott egy vonat szombat délelőtt Dél-Franciaországban, Alpes-de-Haute-Provence megyében. A vonat egy körülbelül 10 tonnás szikladarabnak ütközött, amely a hegyoldalból gurult le a sínekre. A balesetben legalább két ember meghalt - közölte a tűzoltóság.
Az egyik áldozat egy orosz állampolgárságú nő. A két kocsiból álló turistavonaton 34-en utaztak. A nem végleges adatok szerint közülük legalább kilencen megsérültek, egyikük súlyosan.

Az első adatok szerint a balesetet az okozta, hogy a Nizzából Digne-Les-Bains városba tartó vonat a sínekre került mintegy 10 tonna súlyú szikladarabnak ütközött Saint-Benoit település közelében. A vonat az oldalára borult. A Nice Matin helyi lap által közzétett fotón azt látszik, hogy az egyik vagon a hegy oldalában lecsúszott a lejtőre és ott fennakadt, a másik vagon pedig a síneken fekszik.

A helyszínre több mint 100 tűzoltót rendeltek és a nagy erőkkel kivonuló mentők két helikopterrel szállították el a sérülteket.


Egy drón felvétele a baleset színhelyéről
A baleset egy nehezen megközelíthető helyen történt a hegyekben, ahol a mentést és a vagonok felállítását, illetve a roncsok elszállítását a hó is nehezíti.

Az 1891 óta ezen az útvonalon közlekedő turistavonatot nem az állami vasúttársaság (SNCF), hanem a megyei közlekedési vállat működteti, a sínek is az önkormányzat tulajdonában vannak.

A vasút egy 150 kilométeres szakaszon viszi körbe a turistákat több látványos szurdokon és több mint ezer méter magas viaduktokon át. A vidék a francia Riviéra közelében az egyik legjelentősebb természeti turistalátványosságnak számít.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.