Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőtől lazulnak a korlátozások Ausztria éttermeiben

2020.06.12. MTI

Június 15-étől enyhülnek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások a vendéglátóhelyeken és a szállodákban - jelentette be Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter szerdán, azt követően, hogy Sebastian Kurz kancellár részvételével kerekasztal-beszélgetést folytatott az ágazatok képviselőivel Bécsben.
Vent - Tirol (Ausztria)
Vent - Tirol (Ausztria)
A politikus közölte, hogy június 15-étől a vendéglátóhelyek a jelenlegi 23 óra helyett éjjel egyig tarthatnak majd nyitva. A vendégek számára nem lesz kötelező a szájmaszk viselése az éttermekben és a szállodákban, és az egy asztalnál tartózkodó vendégek számát is a vendéglátóhelyek határozhatják meg.
Murau belvárosa nyáron - kilátás a kőhídról
Murau belvárosa nyáron - kilátás a kőhídról
Köstinger lényegesnek nevezte, hogy biztosítsák a vendéglátóhelyek és a szálláshelyek működésének folytonosságát. Emlékeztetett arra, hogy a szálláshelyek május végi újranyitása óta 18 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, így ők jelenleg 492 616-an vannak. Kiemelte, hogy a munkanélküliek száma a vendéglátás és a szállodaipar területén csökkent a legnagyobb mértékben; az ágazatban az utóbbi egy hétben hatezren találtak munkát. Május vége óta 200 ezerrel csökkent a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma, ők ismét teljes munkaidőben dolgoznak - mondta.

Az osztrák kormány még májusban 500 millió eurós segélycsomagot hirdetett a vendéglátóipar és a turizmus talpra állítására. Gernot Blümel pénzügyminiszter akkor arról számolt be, hogy a vendéglátó- és a szálláshelyek jelentős adókedvezményeket kapnak, egyebek mellett júliustól a jelenlegi 20 százalékról 10 százalékra csökkentik a nem alkoholtartalmú italok áfáját. Ezzel az intézkedéssel akár 200 millió euró kiadástól tehermentesíthetik az ágazatot.
Anna-Alm hütte - Annaberg
Anna-Alm hütte - Annaberg
"Ausztriában a kormány támogatásával a vendéglátó- és a szállodaipar valamennyi dolgozója számára lehetővé teszik a koronavírus-teszt elvégzését. Ennek során derült ki szerdán, hogy a Tirol tartományban található Kitzbühel egyik szállodai alkalmazottja megfertőződött. A nőnek nem voltak tünetei, kollégáival és a vendégekkel nem került szorosabb kapcsolatba. A hatóság ennek ellenére elrendelte a többi 12 dolgozó és a 15 vendég koronavírus-tesztjének elvégzését." - jelentette Noll Katalin, az MTI tudósítója.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.