Menü ≡

Új attrakció a Mátrában: Libegő a Sástónál

2019.05.06. | Frissítve: 2019.05.10. | Szerző: sielok.hu
2019. május 10-én lesz a MÁTRA LIBEGŐ hivatalos átadási ünnepsége. 2018 szeptemberében már készen állt a felvonó, azóta megtörtént a műszaki átadás és a próbaüzem, a tulajdonos csak az engedélyekre várt. A libegőt pénteken 14 órától birtokba vehetik a turisták. Friss hír: ezen a hétvégén pénteken és szombaton INGYENESEN lehet használni a Libegőt.
h i r d e t é s
A Sástót az Adrenalin Parkkal összekötő libegő több mint 100 millió forintból, önerőből épült meg. 62 db kétüléses felvonószékből áll. A hegyállomás a parkban a tengerszint felett 554 méteren fekszik, a völgyállomás Sástón 504 m. magasan található. A felvonó hossza kb. 450 méter, az áthidalt szintkülönbség 50 méter, a menetidő egy irányba 7 perc lesz.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kétség kívül ez lesz Magyarország legrövidebb libegője. Összeállításunk a hazai libegők adatairól ezen az oldalon olvasható. A Mátra új felvonójából szép panoráma tárul a Sástóra, a környező hegyekre, a Mátraaljára és Gyöngyös városra. Sajnos a legtöbb hazai libegőhöz hasonlóan itt sem lesz sípálya, a felvonó élményelemként kerül a Kalandpark repertoárjába.
A libegő hazánk legmagasabban fekvő tavát köti össze a Mátra legnagyobb kalandparkjával. A libegő tavasztól őszig, a kalandpark nyitva tartásától függően várja majd a látogatókat. A libegőtől nem messze található a 3 csillagos Sástó Wellness Hotel és Kemping, az egykori sástói kőbánya területén kialakított Oxigén Adrenalin Parkban pedig mesterséges tó és pihenő, valamint rengeteg élmény elem várja a vendégeket: többek között bobpálya, játszótér, erdei kalandpark, erdei labirintus és tornapálya, függőhíd, canopy, bringóhintó, eurobungy, hajtány, íjászat, haditechnika, játszóház, légvár, óriás hinta, paintball, toronycsúszda, trambulin, tutaj, waterroller és vízi akadálypálya.
A fejlesztés vonzerőn túlmutató szerepe, hogy a népszerű kirándulóhely parkolási gondjait is enyhíti, mivel a Sástón rendelkezésre álló szűkös kapacitás a közvetlen összeköttetésnek köszönhetően immáron kiegészül a felső állomásnál található nagy befogadóképességű parkolóval. A libegő továbbá kilátók összekapcsolására is szolgál, hiszen az alsó állomástól néhány perc sétára van a sástói kilátó, míg a felső állomástól nem messze található a Hanák Kolos kilátó.
Május 10-én pénteken 10 órakor a hegyállomáson megnyitó beszédet tart Palik Tibor, az Oxygen Adrenalin Park vezetője, Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere és Horváth László, országgyűlési képviselő.
2019.05.07. 15:31:31 M61021
Már megint ennyire gazdagok vagyunk, hogy valakinek megéri libegőt építeni oda, ahol télen nincs miért használni. Szomorú, bosszantó, számomra érthetetlen. Rám ne számítsanak vendégként. Ezen az oldalon ez nem egy jó hír.
2019.05.09. 11:57:58 ttamas1028
Szívemből beszéltél...
2019.05.09. 12:20:57 bouquetk
Ha igaz az, hogy önerőből épült, akkor nagyon nincs miről beszélni. Egy vállalkozás látott benne üzletet, megfinanszírozta és megépíttette a saját kockázatára. Ha nem jön be, az ő baja.
2019.05.09. 16:48:45 M61021
Igaz, így ők ilyen gazdagok. Sok sikert nekik. Én azt gondoltam a kékesi hamarabb elkészül. Mondjuk ott is sípálya inkább csak az északi oldalon van. És remélem Lilafüreden lehet majd síelni a libegőnél újra. Ti hová tennétek ülőfelvonót itthon?
2019.05.09. 21:44:16 TKata
A Kékesi jóval nagyobb beruházás lenne, a tervek szerint, szerintem keményebb engedélyezési eljárással. Évek míg lesz belőle valami. Amúgy az északin már nincs sípálya. Műtárgyak még megvannak, de pályáról már nem lehet beszélni. A Déli szokott működni.
2019.05.10. 09:56:38 M61021
Az északi pályát nagyon sajnálom, ott lehetne síelni. A keleti irányú "déli pálya" meredeksége miatt maximum nagyon kezdőknek való.
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »