Menü ≡

Már hat helyen libegőzhetünk Magyarországon

2017.05.11. | Frissítve: 2020.06.04. | Szerző: sielok.hu
2018-ban már elkészült, majd 2019. május 10-én felavatták az új libegőt a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Sástónál. Ezzel együtt hat helyen lehet libegőzni hazánkban. Mutatjuk a lehetőségeket.
h i r d e t é s

Új libegő a Mátrában - Sástó, Kalandpark

A Sástót az Adrenalin Parkkal összekötő libegő több mint 100 millió forintból, önerőből épült meg. A turisták 2019. májusában vehették birtokba az új 2 személyes ülőliftet. A libegő tavasztól őszig, a kalandpark nyitvatartásától függően várja majd a látogatókat. A libegőtől nem messze található a 3 csillagos Sástó Wellness Hotel és Kemping, az egykori sástói kőbánya területén kialakított Oxigén Adrenalin Parkban pedig többek között panzió, játszótér, bobpálya, függőhíd, mesterséges tó és pihenő várja az érdeklődőket.
Programtippek: Sástó tanösvény, Kalandpark, játszótér, bobpálya, canopy, bringóhintó, erdei kalandpark, erdei labirintus, erdei tornapálya, eurobungy, függőhíd, hajtány, íjászat, haditechnika, légvár, óriás hinta, paintball, toronycsúszda, trambulin, tutaj, waterroller, vízi akadálypálya
A 2-üléses libegő hossza: kb. 450 méter
Szintkülönbség: 50 méter
Pontos cím: Mátra, Sástó, Oxygen Adrenalin Park, 24-es út, 12-es kilométerszelvény
Honlap: adrenalin-park.hu/libego
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Télen Síközpont, nyáron Kalandhegy - Eplény

A Bakonyban található Eplényben az ülőliftek télen síelőket, nyáron kirándulókat szállítanak. Már két ülőszékes lift is üzemel itt, az egyik négyüléses, a másik kétüléses. Családosok számára nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket kínál az Eplényi Kalandhegy és a Játéksziget. Ingyenesen lehet használni a játékokat mint például ugrálóvár, trambulin és mászófal. Újdonság az Aranymosó és a mezítlábas ösvény gyerekeknek.
Programtippek: Ámos-hegyi kilátó, Panorámabár, Aranymosó, Kalandhegy, Játéksziget: ugrálóvár, mászófal, trambulin, mezítlábas ösvény
Libegők hossza: 4-üléses: 757 méter | 2-üléses: 1000 méter
Szintkülönbség: 4-üléses: 176 méter | 2-üléses: 126 méter
Pontos cím: 8413 Eplény, Malom-völgyi út 1.
Honlap: Kalandhegy facebook oldala

Közel a fővároshoz - Zugligeti libegő, Budapest

Budapest 12. kerületében, a Budai-hegységben található a Zugligeti libegő, mely az ország legrégebbi ülőszékes felvonója, 1970-ben adták át. A zugligeti völgyállomástól a János-hegyet és a Normafát összekötő Hármaskút-tetőre juthatunk fel vele, ahol számos túraútvonal és programlehetőség közül választhatunk.
Programtippek: Normafa Park, játszóterek, futópálya, kardio-ösvény, tűzrakóhelyek, Gyermekvasút, János-hegyi Erzsébet-kilátó
A 2-üléses libegő hossza: 1040 méter
Szintkülönbség: 262 méter
Pontos cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 97.
Honlap: www.bkv.hu oldala

Festői környezetben - Lillafüredi libegő

A libegő a lillafüredi Erzsébet sétány menti kiinduló állomásról a 606 méter magas Jávorhegyre szállítja az utasokat. A felvonó mellett kialakítottak egy rollerösvényt, valamint egy Oxigén nevű túraútvonalat is. A drótkötélpályák egyszerre több mint 200 embert szállíthatnak.
Programtippek: Oxigén túraútvonal, hegyi roller és monsterbike túrák, Fátyol-vízesés
A 2-üléses libegő hossza: 1080 méter
Szintkülönbség: 250 méter
Pontos cím: 3517 Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 77.
Honlap: libegopark.hu/libego

Ülős és kabinos - Magas-hegyi libegő, Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen található Magyarország leghosszabb ülőszékes libegője. A tengerszint feletti magassága 250-480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A Zemplén Kalandpark területén található ülőlift középállomásánál is ki lehet szállni, itt található a Kalandpark bejárata, illetve a hegyállomáson a többszintes kilátóból nézelődhetünk. Itt található Magyarország egyetlen kabinos felvonója is, melyet "Dongó" névre kereszteltek, valamint egy extrém átcsúszópálya, a Sólyom nevű zipline pálya is. A völgyállomáson hatalmas beltéri mászófal központ létesült.
Programtippek: Zemplén Kalandpark, bobpálya, tubby pályák, zipline, kilátó, kalandtúra pályák, tanösvény, mászófal központ
A 2-üléses libegő hossza: 1332 méter
Szintkülönbség: 205 méter
Pontos cím: 3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.
Honlap: www.zemplenkalandpark.hu
Ismertetőfilm a sátoraljaújhelyi libegőről
A közelmúltban adták át a 4 személyes ülőliftet Mátraszentistvánban. Ez a felvonó még nem üzemel folyamatosan nyáron, de rendezvények, pl. Libegők éjszakája illetve a Mátra Mountain Bike Maraton ideje alatt beindítják majd.
Programtippek: kirándulás a Mátrában, hütte
4 üléses Dopplemayr libegő hossza: 500 méter
Szintkülönbség: 150 méter
Pontos cím: Mátraszentistván, Sípark
Honlap: sipark.hu

Libegők Magyarországon - áttekintő táblázat

Név, helyszín Libegő hossza Hány üléses? Szinkülönbség
Mátra Libegő, Sástó - Kalandpark 450 méter 2 50 méter
Budapesti Libegő, Zugliget - János-hegy 1040 méter 2 262 méter
Lillafüredi Libegő 1080 méter 2 250 méter
Sátoraljaújhelyi Libegő 1332 méter 2 205 méter
Eplény - Audi Sport Libegő 757 méter 4 176 méter
Eplény - Intersport Libegő 1000 méter 2 126 méter
Mátraszentistván Sípark Panorámalift 500 méter 4 150 méter
2017.09.02. 22:48:36 Zoltán Cobranco
Egy pár perces teszt a Lillafüredi libegőről, amit még tavaly késő ősszel rögzítettem,amolyan "filmes vlog" :)

https://www.youtube.com/watch?v=R8y...sl4bnP0U
2018.05.14. 15:49:10 Trailrider
Tudom, más emberek, más nézőpontok, de nekem öncélú egy olyan libegő, ami csak önmagáért létezik, pl az épülő sástói. Számomra az ülő/kabinos felvonó a busz. Télen felvisz léccel, deszkával a lábamon, nyáron ráakasztom a bringát. Le lehet ülni, szusszanni, de a felvonó mégis csak kiszolgáló eszköz.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »