Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Normafa Sífutópályák
Hozzáadás a kedvencekhez
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 7 km, 16 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.3 (160)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
A Normafa a budapestiek kedvenc kirándulóhelye. A Sváb-hegy legmagasabb pontján, 477 m magasan igen szép kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A Normafa helynek nevet adó öreg fa helyét ma már csak egy emléktábla őrzi. A látvány, a jó levegő, és az erdő szépsége és a sportolási lehetőségek (futás, sífutás, nordic walking, kerékpár, sífutás, szánkózás stb) minden évszakban sok látogatót vonz a Normafára.

Valaha sífelvonó és síugrósánc is működött itt, élénk volt a síélet. 1971-ben készült el a Kis-Normafa lesiklópályáján az első elektromos meghajtású drótköteles sífelvonó. A síliftet lebontották, pedig valaha óránként több száz embert szállított fel a pálya tetejére. Annak ellenére, hogy a lesiklás után csak emberi erővel lehet visszajutni a hegyre, a havas hónapokban ma is síelők, szánkósok és snowboardosok lepik el a Normafa lejtőit.

2015-ben elkezdődött a Normafa megújítása. Megszépült a Normafa út és a Libegő felső végállomása közötti sétány, pihenőhelyekkel, irányjelző táblákkal. Teljesen megújult az Anna-réti játszótér és környéke. Látogatóközpont létesült az Eötvös-úton, és megoldódott a parkolás is. 2022 újdonsága, hogy felújították a Vasas Síházat, az alatta fekvő Szaniszló-réten pedig elkészült a hóágyúzható, kivilágított sífutópálya és a közelében szánkópálya is. Ez utóbbi ingyenesen használható.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-3°C
-1°C
Holnap
-3°C
-1°C
Holnapután
-2°C
0°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 40 - 50 cm
Lift üzemben 0/0
Utolsó havazás 2023.12.07.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.