h i r d e t é s

Normafa

ÜZENETEK (716)Időben csökkenő Időben csökkenő
lorylaci
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2026.02.25. 20:00
Ma voltam sífutni kislányommal és egy oktatóval. Reggel volt fagy és ratrakoltak, így a szikrázó napsütés és délután 10°C-hoz képest mindent kihoztak a pályából, amit lehetet. A hó tavaszi, kásás, napon puha, árnyékban kemény volt. Nagyon csúszik. Délután pólóban lehetett sífutni, kesztyű, sapka nélkül. Ha elment a nap, kellett egy pulcsi.
Még mindig vannak tartalék hódombok, így egy hétig biztosan lehet sífutni. Ha holnap vagy holnapután reggel tudnak hóágyúzni, akkor a március 15 is lehetséges.
Sífutás után szánkóztunk is: üres szánkópályán. A végén kicsit emelkedik, hogy megálljon, de most annyira szúszott, hogy nekünk fékezni kellett.
TZoli
1254 élménybeszámolót írt
1254
22 éve tag
2026.02.21. 12:53
Igen! Piros síkabát és farmer (nem gondoltam túl a cuccot :) )
Akkor téged láttalak, ott alapoztatok a gyakorló részen. Legközelebb már tudni fogom. Láttam video elemzés is készült. Érdekes volt ahogy a profik ott zúgtak el körülöttünk.
Egész jól megmarad a hó itt fent és komoly a technikai háttér is. Szerintem még március is meglesz.
Előzmény: (lorylaci 224369)
lorylaci
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2026.02.20. 20:07
A héten háromszor voltam. Lehet ma engem láttál bénázni az egyik oktatóval. Mindhárom alkalommal nagyon jó volt a pálya, és külön élmény volt a hegytetőn a természetes hó, zúzmara, vagy ma éppen az ónos esőtől jeges fák.
Körülbelül egy bő hétre elegendő hótartalék van, így márciusban akkor lesz nyitva, ha holnap hajnalban vagy jövő héten valamikor tudnak még rá gyártani. Most -8°C a harmatpont, így ez teljesen esélyes.
Előzmény: (TZoli 224366)
h i r d e t é s
TZoli
1254
22 éve tag
2026.02.20. 19:05
Normafa sífutás 2.
Szinte hihetetlen, ma délután a pályákon tökéletes hó viszonyok. Svábhegyi megállótól már havas táj. Mindig kerestem a lehetőséget, hogy ne kocsival, ha lehet vonattal menjek síelni. Normafa BKV-val a Déli pályaudvarról könnyen megközelíthető. Kelenföldről pedig a 10 percenként arra járó vonattal a legegyszerűbb átmenni.
Kicsit hideg szél, fagy közeli hőmérséklet ami a szél által még hidegebb érzet. Az erdei utak ropogósak a hóra vékony rétegben ráfagyott ónos eső következményétől. Sífutó kör tökéletes, skate pálya és klasszik nyom napközben is ratrakolva. Óvatos bemelegítés a vizszintesen lerakott nyomvonalakon aztán körönként bátrabban nyomon a lejtőket is. Már saját léccel. Késő délutánra egyre többen lettünk, de még bőven elfértünk. A következő napokban ez még maradni fog, hó tartalékok még vannak bőven.
20260220-130258.jpg
20260220-153221.jpg
20260220-132539.jpg
20260220-131341.jpg
20260220-134957.jpg
TZoli
1254
22 éve tag
2026.02.14. 23:56
Normafa sífutás.
Több fórumon is fegyelemmel lehetett kísérni pro és kontra a jelenlegi klíma változás kapcsán Normafán a havas sportok létjogosultságát. A Normafa Park évek óta elszánt. Beruháztak komoly hóágyúra, egy kisebb ratrakra, egy rövidebb tárcsás felvonóra. A hatóságokkal évek alatt történt huzakodás után végül sikerült beszerezniük az engedélyeket. A Vasas síháznál szánkópálya, felvonós sípálya és sífutópálya létesült. A Normafa - Természetesen civil kezdeményezés szerint a Normafán sohasem volt alpesi sícentrum. Szerintük az nem is való ide. Jelszavuk Normafa - természetesen! Így szeretjük.
Szerintem az idén januári váratlan hómennyiség most a Normafa park felé billentette a mérleg nyelvét. A nyitásra minden tökéletesen sikerült. Hó, hideg és a tömegek akik megindultak a váratlan lehetőség kihasználására.
Tegnap Péntek13 elnevezéssel különleges rendezvényre került sor a Normafán. Tapasztalt oktatók segítségével ingyenesen bárki kipróbálhatta a sífutást, lesiklást, valamint az adaptív sízést. Bárki, abban én is benne lehetek, így felmentem kipróbálni a sífutást. Este 6 óra felé elég lehűlt a levegő. A Normafa - Természetesen közleménye szerint latyak, az Anna rét felesleges feltúrása, környezeti károkozás történik. Engem a kivilágított sípályán kemény technikai hó, számos érdeklődő és élénk síélet fogadott.
A Vasas síházban féláron 3000 Ftért tudtam felszerelést bérelni. Amúgy 2000 Ft-os pályahasználat most ajándék és az oktatás valóban ingyenes volt. Meglepett, hogy milyen hosszan és változatos formában tudtak itt sífutó pályát csinálni. Két oktató is rendelkezésre állt és igyekeztek a lehető legjobban megmutatni nekünk ennek a sportnak az alap dolgait. Köszönetet érte! A tanulás egész jól ment. Nagyon jó hangulatban, zárásig, este 8-ig gyakoroltunk az instrukciók alapján.
Azért nem gondolnám, hogy ez lesz a fő téli sportom. Akik szeretnek futni, számukra ez télen egy nagyon jó mozgásforma lehet. Nekem a túrázás azért többet ad. Viszont a mai időkben nem azt csináljuk amit a legjobban szeretnénk, hanem amire lehetőségünk van. Az dőjárást lessük, tervezünk, szállást keresünk stresszelünk de erősen. De ha ez itt van kéznél, akkor ez adott. Valszeg ki is fogom használni. A futás az már megy, a lesiklás közbeni kanyarvétellel vannak problémáim. Mert ez nem síelés. Más eszközzel, más körülmények közti mozgásforma. Gyakorolnom kell.
Konklúzióként nem fogok igazságot tenni. Úgy tudom a fenntartáshoz majd hatástanulmányt kell készíteni. Ezt nagyon helyesnek tartom. Bízok a megfelelő közintézmények szakértelmében. Valszeg lesznek olyan évek, amikor majd nem lehet havat gyártani és "kihasználatlanul" áll minden. De ennek nem kéne örülni senkinek sem. Viszont ha van rá lehetőség, akkor legyen rajtra készen minden. Mert lehet, hogy nem természetes a hógyártás, de az sem természetes ami napjaink klímaváltozása szerint történik. A hó az természetes volt és egyenlőre az is. Hogy mit hoz a jövő, azt majd meglátjuk. A fenntartható fejlődés nem azt jelenti, hogy lenullázzuk magunkat és lemegyünk Amishnak egy tanyára, hanem azt hogy a fejlődéshez csak annyit használunk fel a föld erőforrásaiból, amennyi feltétlen szükséges. Mert ha nincs a városban egy lódoktor, akkor a tanya is össze tud omlani.
WAndrea
1111 élménybeszámolót írt
1111
24 éve tag
2026.01.30. 18:03
Most kaptuk az infót, hogy megérkezett az engedély és holnap, 2026. január 31-én szombaton 10 órakor végre elindul a kis sífelvonó a Normafán. Használatához jegyeket a Vasas síházban lehet vásárolni és egyidejűleg max. 30 fő lehet a tanulópályán.
Frissítettük a cikket és az áttekintő térképet is:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/42-ev-utan-ujra-lesz-sifelvono-a-normafan/
lorylaci
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2026.01.27. 16:38
Ma reggel ki tudtam látogatni Normafára. Az időjárás előrejelzés fagyot mondott hajnalban, és az Alföldön is -2C volt, így reménykedtem kifagyott pályában. Meg is lepődtem, mert otthon már csak hókupacokból maradtak kis részek, Normafán azonban a természetes hóból is volt bőven. A kocsiból kilépve majd hanyatt is estem a jégen - csak óvatosan! Felbátorodva, már a parkolóból kilépve felcsatoltam, így kicsit nehézre sikerült a bemelegítés, a teljesen lefagyott havon.
9-kor a sífutó pálya príma volt, reggel ratrakkal át volt dolgozva. Voltak kisebb jeges részek, és a gyönyörű napsütés miatt idővel egyre több puha rész is, de nagyszerű élmény volt. Mindig volt sífutó társ, igaz cserélődtünk, 3-5 fő rótta ilyen korán a köröket.
Egy Ausztráliában élő, de épp itt edző fiatal fiú volt olyan kedves is, hogy 5x2km után megmutatta a telemark fordulót, amit a saját 10km-em után több-kevesebb sikerrel gyakoroltam is. 2 óra után, 1200 kalóriával kevesebbel haza is indultam, dolgozni...
WAndrea
1111
24 éve tag
2026.01.23. 08:41
Tegnap különleges hangulatot adott az esti sífutásnak a havazás, egész szépen rákezdett. Sokkal többen voltak a pályán, mint hétfőn, de a sportoló csapatok között mi hobbi sífutók is jól elfértünk. Még Büki Ádám olimpikont is láttuk edzeni, csak úgy sistergett a sítalpa alatt a hó! Szép este volt és a pluszban gyártott hóval még biztosan sokáig kitart a pálya. Két órát voltunk és kellemesen elfáradtunk.
A gyerekfelvonó is úgy tűnik, működésre kész, felkerültek a tányérok a drótkötélre.
kapolna.jpg
normafa-2026-01-22-este.jpg
estivilagitas-normafa.jpg
normafa-sifutopalya-.jpg
havas-normafa-2026-01-22.jpg
szakadaho.jpg
havas-normafa-2026.jpg
gyereklift.jpg
pistenbully-ratrak-normafa.jpg
WAndrea
1111
24 éve tag
2026.01.20. 17:06
Tegnap délután és este voltam Normafán, tökéletes most a hó, használjátok ki! Este 10-ig kivilágítják a sífutópályát és a szánkópályát is.

https://sielok.hu/fotoalbum/normafa-2026-01-19/galeria/

Hamarosan üzembe áll a tanulólift a Vasas-síház és a játszótér közötti területen, részletek ebben a cikkben:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/42-ev-utan-ujra-lesz-sifelvono-a-normafan/
normafa-park-2026.jpg
M61021
44 élménybeszámolót írt
44
12 éve tag
2026.01.13. 16:56
Sziasztok! Jan. 9 pénteken reggel a Normafán síeltem, kihasználva, hogy van hó, és hétköznap a parkolás is ingyenes. Voltunk kb. nyolcan síelők 9-11 óra körül, és többen szánkóztak, meg csúszkáltak mindenfélével a sípályán. Találtam egy telefont, kicsit később meglett a gazdája, vigyázzatok, hogy húzzátok be a zippzárt a zsebeken. Rendesen kimelegedtem a 7 felmászásban. Nagyon jól esett. A hó sok volt, a szánkóktól viszont egyenetlen és huplis, de tömörített.
20260109-111413.jpg
20260109-111405.jpg
20260109-115843.jpg
20260109-115756.jpg
20260109-115748.jpg
20260109-112859.jpg
20260109-112856.jpg
Viv3
2 élménybeszámolót írt
2
1 éve tag
2026.01.13. 09:40
Sziasztok! Eddig csak síeltem, de szeretném kipróbálni a snowboardot. Tudnátok kérlek tippeket, tanácsot adni, hogy a Normafán milyen lehetőségeim lennének a kipróbálásra, illetve nagyvonalakban mennyiért? A neten egyelőre csak a Nanook síiskolát találtam meg (Újbuda,Csepel) árakkal és plusz infókkal, hogy van egyéni és csoportos óra, illetve az óra árában benne van a felszerelés is.
Előre is nagyon köszi!
Szali
220 élménybeszámolót írt
220
21 éve tag
2026.01.08. 14:31
Sziasztok! Egy kis helyzetjelentés Normafáról!
Ragyogó napsütés van, viszonylag erős és hideg széllel! Kb. 25-30 cm porhó.
Reggel 7-kor már fel tudtam jönni! Arra nem számítottam ,hogy rajtam kivül lesz még valaki, de pozítív meglepetés volt, hogy 6 túrasíző és 3 boardos csapatta már reggel. Én klasszikusan a Mátyás Király útig mentem le, majd a pálya szélén gyalogoltam fel. A Kis-Normán van hó bőven, bár már össze van tömörödve és vannak kis buckák is. A Kis-Egyetemi és a Nagy Egyetemi már tele van nyommal, de sokkal puhább és élvezhetőek voltak. Összesen 6 kört tudtam csúszni.
9 óra körül kezdtek megjelenni az emberek. Aztán 10-11 között a nagyon jól előkészített sífutópályán ismerkedtem ezen sporttal. Hétköznap délelőtthöz képest nagyon sok sífutó volt már fent!
A szánkópályán délelőtt iskolai osztályok voltak. Jó volt hallani ahogy a tanár elmondja a szabályokat, hogy középen, felfele a pálya szélén!
Jó volt látni, hogy lift nélkül is ennyien jöttek fel síelni.
lorylaci
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2025.01.16. 17:00
Ma jó volt a pálya. Hó van bőven, csináltak buckákat a nem síelt részekre, amiket később be tudnak túrna, ha fogy a hó. Sajnos ködös idő volt, de legalább a hó lassan olvad, így egy ideig ki fog tartani. Kora délután kevesen voltak, könnyedén lehetett haladni.
sudarandras
55 élménybeszámolót írt
55
19 éve tag
2025.01.05. 00:07
Ma esti képek
IMG-4446.jpeg
IMG-4445.jpeg
IMG-4444.jpeg
IMG-4443.jpeg
Kis Kovi
293 élménybeszámolót írt
293
15 éve tag
2024.10.12. 14:46
https://www.skiplus.hu/magaselet/normafa-sifutas-sieles-szanko/

Elég nagy csend van a téma körül, bár látva a térségbeli önkormányzati változásokat, nem meglepő.
- Marky -
785 élménybeszámolót írt
785
17 éve tag
2024.01.19. 12:16
Köszönöm a választ, igen, ha lenne webkamera, a lenti kérdésem nem is született volna meg.
Előzmény: (WAndrea 220373)
WAndrea
1111
24 éve tag
2024.01.19. 10:05
Most beszéltem az üzemeltetővel: nem mosta el az eső, 30 cm tömörített hóréteg van a pályákon és még gyártanak rá havat, továbbra is nyitva vannak. Jelenleg havazik.

Van néhány webkamera kép is. Sajnos publikus webkamera továbbra sincs a pályákon, de dolgoznak rajta, hogy elérhető legyen a weben.
Előzmény: (- Marky - 220371)
kamera-normafa-2-2024-01-18.jpg
kamera-normafa-01-18.jpg
- Marky -
785 élménybeszámolót írt
785
17 éve tag
2024.01.19. 09:39
Sziasztok

valaki meg tudja mondani, hogy a tegnapi esőzést kibírta e a szánkópálya?
skioutlet
871 élménybeszámolót írt
871
20 éve tag
2023.12.23. 12:03
Karácsonyi ajándék! Normafán 25 cm friss hó esett! Ráadásul ma egész napra további havazás várható!
https://sieljitthon.hu/25-cm-ho-hullott-ma-reggelre-a-normafan/
A ratrak a Szent Anna-réten tapossa havat, lehet sífutni!
Képek ma reggel 10- 12 óra között készültek.
Ratrakolásról videó itt:
https://hu-hu.facebook.com/Normafapark/
Kis-Norma lejtő
Nagy-norma lejtő
412947815-893927239199088-8110878542046994333-n.jpg
Harang-völgy
következőutolsó
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK