Menü ≡

Élménybeszámolók: Normafa síterep leírás cikk galéria videó oktató síiskola fórum

Normafa síterep értékelése
151 szavazat, átlagos érték: 2.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2019.01.12. Konrád Leo
Pénteken hétvégi nyughatatlanság lett rajtam úrra, a sísport, és a téli természet szépségeire vágytam. Ha valaki tömegmentes síelésre vágyik, akkor a hazai viszonyok mellet szinte csak a hétköznap az ideális időpont. Nem akarok dicsekedni és rossz példával szolgálni, de ellógtam a melóhelyről néhány órácskára a Normafához. Nagy reményeim nem voltak, gondoltam legrosszabb esetben sétálok egyet a friss levegőn. Felérve a hegyre -2 fok és napsütés fogadott, láthatóan minden havas- lavinaveszély kizárt- olyan tizenvalahány centis hó borítja a környéket. A Normafa sétányon, a korábbi bringaúton a kerékpárosoknak tábla tiltja a behajtást (ha jól emlékszem 5 éves kor felett…), a János-hegy felé pedig lehet bringázni, de ott meg az erdei sétány helyett mindenki a bringás útvonalon korzózik. Visszatérve a síelésre, a sípályán pedig tábla figyelmeztet a szánkózás veszélyeire, de ettől függetlenül legalább annyian szánkóztak, mint síeltek. Ez ilyenkor hétköznap nem volt zavaró, vagy veszélyes, de gondolom a hétvégén már más a helyzet. A sípályán nagyon jó volt a hangulat, a pálya tökéletes volt, az arasznyi hóréteg összetömörödött, csikorgós. A tetején van néhány 10- 20cm- es hupli. Nagyon jól síelhető. Jég sehol. Lent a völgyben láttam két követ, amit az ugratósok tapostak ki. Még a Mátyás király úton is át lehetett siklani lecsatolás nélkül, a Harang- völgy felé. Persze itt csak óvatosan! Egyébként az utat sorompó zárja le, kizárólag engedéllyel mennek át rajta. Tegnap én csak 1 autót láttam, de az is dudált időben. Kb. 2 és fél órát töltöttem el igazi sportolással. A lesiklás élmény volt, próbáltam elnyújtani, hogy minél tovább tartson. A sport része pedig a felsétálás. A 70 +- os korosztály itteni sportos tevékenykedése, engem újabb és újabb körök megtételére inspirált. 8- szor csúsztam le (3- szor a Harang- völgyi fáig) és caplattam fel. Mire befejeztem, ázott verébként "menekültem" vissza a munkahelyemre:). Ez az egyetlen gond itt, hogy nincs melegedési, szárítkozási lehetőség és könnyű megfázni, mert még a gatyába is beleizzadtam a feljöveteltől. Totál ruhacsere következett a kocsiban. Nagyon jó, hogy van egy ilyen hely itt a főváros központjától néhány kilométerre.

Videó: https://sielok.hu/video/sieles-norm...afan-2019-01-11/ (szerk.)
h i r d e t é s
2013.03.18. M61021
Sziasztok! A hévégén voltam a Normafánál 2x. Jó kis hó van, aki szívesen megdolgozik a csúszás lehetőségéért,annak megéri felmenni. Nagyon sajnáltam azokat, akiknek nagy gondot okozott ez a márciusi tél, nekem jó szülinapi meglepi volt. 2 óra alatt olyan jól el lehet fáradni, mint liftezős síeléssel legalább fél nap alatt. Tisztára megéri: kevesebb idő, kevesebb pénz, kevesebb benzin jó testmozgás :)
Sajnos kevés a síelő és tábla nem tiltja a szánkózást a sípályán, így sok a veszélyes szánkós és a pálya fel van szántva. Megszólított egy sporttárs, hogy fogjunk össze, hogy legyen itt felvonó, meg fejlesztés. Egyetértek,legyen, fogjunk össze! Megérdemelné a főváros, az oszág, a sísport. De kicsit szkeptikus is vagyok az utóbbi évtizedek ellenállása miatt, főleg azt látom nehéznek, hogy itt hóágyúzni lehessen, pedig állítólag a 80-as években volt itt vmi hóágyú. Egy másik síelő azt mondta, ő azt olvasta az újságokban, hogy jövőre két lift fog itt üzemelni. Bár igaza lenne. Ilyen hírről én sajnos nem tudok.
Melyik évben üzemelt itt utoljára a felvonó?(a nagy sípályán, nem a KFKI)
Ha tudok, még fölmegyek a héten csúszni párat!
2010.12.05. sielők.normafa
Mai helyzetkép :
Az "első hó" varázsa már múlóban, de még mindig sokan látogattak ki a Normafához. Parkolóhelyet kis szerencsével sikerült találni.
Anna-rét - Szánkósok és sétálok szép számmal +1 síző
Kis-Egyetemi és Nagy-Egyetemi - Üres, jó hóviszonyok
Nagy-Norma - 2 boardos gurult lefelé a lejtőn
Kis-Norma és Sigray-lejtő - sok szánkós, elvétve sízők
Harang-völgy - sétálók és szánkósok
Ha az olvadás nem lesz jelentős, jó alappal várhatjuk a következő havazást.
1 síző Kis-Egyetemi Üres pályák I. Üres pályák II. Nagy-Norma Vursli Kis-Norma Saját ugrató Biztosítás Sigray-lejtő Harang-völgy
2010.01.07. Szali
Na, ma Apámmal mi is felugrottunk egy kis nosztalgia síelésre. A 90-es években itt tanultam meg igazán síelni.
Igazság szerint meg lehetne csínálni a sípályát normálísan. Sajnálkozva láttuk ,hogy ami régen le volt kaszálva ott most fél méteres gaz volt. Csomó pályát már benőtek a cserjék. Csodálatos panoráma volt már sötétedés után. Igazság szerint már minden infrastruktura megvan a pálya megközelítéséhez (úthálózat,busz járat, parkoló, síház, büfé ,szállóda stb.)Kezdetben kéne 2-3 hóágyú, lift, világítás és egy ratrak. Szerintem egy BKV-s végkielégítésből ki is jönne.

Amúgy tényleg a "zöldek" miatt nem fejlesztettek Normafánál. Én bizom benne ,hogy majd valaki felismeri benne az üzletett ,és valami kompromisszumos mágoldással de fejlesztik majd a pályákat.
DSCF8659.jpg DSCF8663.jpg DSCF8668.jpg DSCF8672.jpg DSCF8677.jpg
2010.01.06. powee
Ahoj!

Voltam oly bator es ma elmentem sielni ide! Azt kell mondjam, hogy nagyon jol szorakoztam, es nagyon tetszett maga a hely. Ha mas lenne a helyzet mint amilyen szerintem minden delutan itt csusznek. Gondolok itt a ratrak, felvono, es kivilagitas hianyara. A büfé nagyon finom és olcsó. A ho jo volt, termeszetesen ratrak nagyon hianyzott, igy azert par faag becsuszott, de egyebkent nem volt veszes. Maga a palya szerintem elbuvolo, ha meg lenne pl vegig csinalva (sorompoig), akkor meg eszmeletlen lenne. A taj csodas, vadrenyes, csendes es valtozatos.

Sajnos tenyleg nem ertem miert nem lehetne itt valamit csinalni. En mar abban is gondolkodtam, mialatt setaltam felfele hogy par emberrel osszefoghatnank es eszmeletlen jo terepet csinalnank visegradi minoseguet.

Csinaltam 3 videot meg par kepet, ezeket felrakom, nezzetek. Sry a video és a képek minosegeert, eloszor csinaltam telefonnal videot.

Ja egyebkent nem vittem felszerelest, csak sicipo, sizokni meg egy funcarver volt a felszereles. Mar az elso felsetalasnal tudtam, hogy elhibaztam, hogy nem lelegzo konnyu siruhaban jottem, de legalabb legkozelebb nem kovetem el ezt a hibat:)

Ime a kepek:
https://sielok.hu/fotoalbum/128715/...kep/1/

És a videók is készen lettek:
I. videó: https://sielok.hu/video/523350/
II. videó: https://sielok.hu/video/461258/
III. videó: https://sielok.hu/video/783934/

Üdv,
sok havat, powee
2009.02.24. WAndrea
Vasárnap reggel voltam fenn sífutni (illetve próbálkoztam:-), aztán csináltam pár fotót, tényleg szép hó van. Nyolc körül értem fel, akkor még simán volt parkoló, de 10-re minden dugig volt a környéken.

Nagyon sokan voltak, szánkózni és síelni is, igazi téli hangulat volt. Tetszett, ahogy az apukák felvonót játszottak a síiskoláknál!
https://sielok.hu/fotoalbum/normafa...-2009/galeria/
apukak-mint-felvono.jpg
2008.11.29. Szab
Aki még nem szánta rá magát utazásra, egész ígéretes állapotokat talál a Kis-Normán. Ma reggel friss hólepel várt minket. Havas, csúszós utak meglepetést okoztak, hiszen a városban szakadt az eső. Gyerekeknek tökéletes, 15 cm tömörödött hó okozhat örömöt. Szánkósok még nem jöttek rá, hogy lehet csúszkálni...
2006.01.07. Mácsai Tomi
Sziasztok!

Az óév utolsó napján kirándultam Normafa felé, ekkor készítettem az alább megtekinthető képeket is.

Tapasztalat:

Igen nagy meglepetésemre, amint az a mellékelt képen is látszik, működött egy kezdetleges beakasztós felvonó, amelyet többen használtak is.

Véleményem szerint a pálya ideális terepként szolgálhatna elsősorban kezdő, tanuló síelők számára, amennyiben lenne egy komolyabb (pl. tányéros) felvonó illetves sikerülne a szánkósokat az egyéb szánkózásra alkalmas részekre terelni.

Igaz, hogy a szezonok igen rövidek lennének, a kereslet biztosan óriási lenne.
Normafa-sipalya2.jpg Normafa-felvono.jpg Normafa-felvonomotor.jpg Normafa-sipalya1.jpg Normafa-tavolrol.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »