Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén visszatérhet az élet a magyar sípályákra is

2014.01.25. sielok.hu

Tegnap 20-30 cm hó hullott az ország déli részében, a dolog apró szépséghibája, hogy a hazai síterepek zöme nem itt található. A pécsiek, és részben az eplényiek profitáltak ebből a havazásból, az északi részekre legalább a hidegből jutott, és be tudták indítani a hóágyúkat. Nézzük, mi várható a közeli napokban.

Eplény

Itt utolsó mohikánként harcoltak a januári tavasztól megmentett 130 méter hosszú síelhető pályaszakaszért, amely már a hétvégére megtízszereződhet. Szombat délben megnyitják az 1-es pálya felső szakaszát és elindítják a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonót.

Szombaton reggel kilenckor indul az 1-es csákányos és a tanulólift. Délig a tanulópálya, az 1-es pálya alsó szakasza és az 1/b pályák lesznek nyitva. Délben megnyitják az 1-es pálya felső részét és indul a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonó. Egész hétvégén várja vendégeit a síiskola, a kölcsönző, Holle Anyó Étterme és a Kemencés Büfé.

A hétvégi nyitva tartás az alábbiak szerint alakul:

- szombat: 09:00-20:00

- vasárnap: 09:00-18:00

Mátraszentistván

Itt már két napja mennek a hóágyúk, de kell még egy nap, hogy legalább a felső rész síelhető legyen. A tervek szerint vasárnap reggel lehet ismét síelni a Síparkban. A jövő héten itt is folytatódik a hóágyúzás, hiszen február első hétvégéjén itt tartják a Hófesztivált, és addigra az 1 kilométer hosszú négyes pálya is használható lesz.

Pécs

Az a legpontosabb, ha a síterep honlapjának szerkesztőjének üzenetét átmásoljuk a fórumunkból: „25-30 cm friss szűz hó a pályán. Holnap reggel indul a síszezon a Misinán (reggel 9-től sötétedésig)! A lehetőségek az előző évihez hasonlóak, napijegy 2000 Ft, szakosztálytagság feltételei is változatlanok. Szeretettel várjuk a "bátrabb", nem klubtag síelőket is! Akik még nem síeltek a Misinán azoknak egy kis információ: a pécsi sípályákról tudni kell, hogy mindkettő kezeletlen piros minősítésű pálya, tehát biztos sítudást igényelnek. A felvonó használatához pedig bélelt munkáskesztyű ajánlott, és olyan öltözék, amit nem sajnál az ember, mert a drótkötél miatt ezek könnyen sérülhetnek. Szintén ajánlott olyan síléc használata, amit nem sajnál az ember.”

A többi pálya

Ahol van hóágyú, ott már hóágyúznak. Nagyon szívszorító ezt január végén írni, de talán a jövő héten már kinyithat idén először a visegrádi és a kékestetői pálya is. Hóágyúznak Sátoraljaújhelyen is, itt is nyithatnak a következő héten. Nagyon kevés havat kaptak az északi pályák. Szilvásváradon néhány centi hullott, itt 3-4 nap kellene a behavazáshoz. Ha marad a hideg, akkor itt van esély a február elejei nyitásra.

Nagy Hideg-hegy, Dobogókő és Bánkút nem sokat profitált a mostani havazásból, ezekre a síterepekre (is) kellene még egy nagy havazás, hogy a közeljövőben kinyissanak.
KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.