Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Himalája Expo az Utazás 2011 kiállításon

2011.03.02.

Himalája Expo az Utazás 2011 kiállításon A 2011. március 3-6. között, a Hungexpo területén megrendezett Utazás kiállításon a nyaralást idéző hangulat és a fantasztikus utazási kedvezmények mellett a Himalájába is elkalandozhatnak a látogatók. Csütörtöktől vasárnapig 10-18 óra között látogatható a kiállítás.
A Magyarországon még soha nem látott Himalája Expo egyenesen Franciaországból érkezik Budapestre, amely csupán négy napig lesz megtekinthető és csak az Utazás kiállítás látogatói számára.

A Himalája Expo múzeumba illő tárlatain a látogatók bepillantást nyerhetnek a hegység népeinek életébe. A Himalája Expo érdekességei az 1931-32-es Citroën expedícióból fennmaradt relikviák. A hajdan Sárga Expedíciónak nevezett hatalmas vállalkozás, a Beiruttól Pekingig tartó túra főszereplője az akkori technikai megoldásaival új utakon járó Citroën terepjáró volt, melynek egyik fennmaradt példányát most megtekinthetik. A Himalája Expo azonban nem csak a technikának állít méltó emléket. A híres csúcstámadók közül megeleveníti Mallory és Irvine 1924-ben tett első kísérletét, valamint a Hillary-Norgay párost, az új zélandi hírességet és a sokáig méltatlanul kevéssé ismert serpát. Képeken és írásokon keresztül megismerheti a közönség Lhásza kolostorának első női látogatóját is. A különleges bemutató azonban nem csak az emlékekből építkezik. A magashegyi népek mai használati tárgyai, a vallási szokásait megelevenítő imamalmok és szőnyegek, sőt egy buddhista szentély is helyet kap a mintegy ezer négyzetméteres területen. A helyszínen a buddhizmus meditációs gyakorlatának legfontosabb eszköze, homokmandala készül, amely művészeti tevékenység és egyben kultikus üzenet a világnak. A szervezők szeretnék bemutatni a Himalája magyar vonatkozásait is, ezért a kiállításra meghívást kapott a Mount Everest első magyar férfi meghódítója, a magyar Himalája expedíciók első számú vezetője Erőss Zsolt.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége idén India, aki többek között tánc hagyományainak bemutatásával kápráztatja el a látogatókat. Belföldi díszvendégként Győrt köszöntheti a közönség, aki a híres Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar fellépéseivel, valamint híres sportolóinak felvonulásával ad ízelítőt a város sokszínűségéből. A kiemelt belföldi téma idén az egészségturizmus.

Az Utazás kiállítás látogatói azonban nem csak a rengeteg kedvezményes utazási ajánlatot, az újdonságokat, a színes programokat és a Himalája Expo-t kapják élményül, a belépőjegy ugyanis érvényes az egyidejű Budapest Boat Show nemzetközi hajókiállításra, a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutatóra és a Port.hu Bringaexpo-ra is.

Az Utazás kiállításra és az egyidejű rendezvényekre napijegy 20% kedvezménnyel elővételben az interneten megvásárolható.

További információk: www.utazas.hungexpo.hu
Újdonság!: az első magyar Virtuális Utazás Kiállítás: www.utazaskiallitas2011.hu
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.