Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkaron már havazott és a hóágyúkat is tesztelik

2018.10.23. Bata Attila

Hétfő reggelre kisebb havazás érte el a magyar határhoz közeli osztrák hegyeket. Ahogy a lenti videóban, illetve webkamera-képeken is látható Hochkar teteje is kifehéredett. A síterep is készül a szezonra, a héten már kipróbálták a hóágyúkat.
Tegnapi webkamera
Tegnapi webkamera
Néhány centiméter friss hó hullott Hochkaron hétfő reggelre, amely ugyan a nap folyamán elolvadt, de jó látni, hogy a tél lassan a közeli síterepekre is elér. Hochkaron kívül a környék többi csúcsán is befehéredtek a hegyek.

Hétfő reggel
A nyárias őszt a síterepek is igyekeznek kihasználni. Sokan mentési gyakorlatokat végeznek az ülőliftekről, és sokan tesztelik már a hóágyúkat a téli üzem előtt. Ez utóbbi történt a héten Hochkaron is.

Hóágyú teszt
A mostani havazást kisebb enyhülés követi az Alpokban, majd szerdától ismét havazás várható. Jelenleg úgy nézni, hogy az Alpok nyugati része kimarad a havazásból, így a keleti oldal, Ausztria és Olaszország kapja a legtöbb havat, ezen belül is inkább az osztrák webkamerákat érdemes majd nézni. Már, ha látunk valamit a hóviharban, hiszen erős széllel érkezik a havazás.

A következő hétvégére az amerikai GFS modell már komoly lehűléssel és havazással számol, amint csökken a bizonytalanság, közzétesszük előrejelzésünket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.