Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóviharok miatt fél Izraelben leáll az élet szerdán

2015.01.07. MTI

Izrael keleti, magasan fekvő hegyes vidékein megkezdődött a hóesés. A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezetnek be az egész országban - közölte a közszolgálati rádió szerda reggel.
Délelőtt leállítják a közlekedést a Jeruzsálembe vezető utakon, köztük a Tel-Avivot a várossal összekötő főúton, hogy a téli időjárásra alkalmatlan helyi járművek ne akadjanak el a havas, jeges utakon - jelentette be a rendőrség. Több észak–izraeli települést is elszakított a világtól a hóesés, a Hermon-hegyen - ahol az ország egyetlen sípályája található - már félméteres, síelésre alkalmas a hó.

A viharok, ledőlő fák és ágak miatt többfelé vezetékek szakadtak el, és megszűnt az áramszolgáltatás néhány településen. Észak-Izraelben és Jeruzsálemben szerdán nincs tanítás sem az iskolákban, sem az egyetemeken. A tengerparti Netánján az erős széllökések az útra döntöttek egy ötventonnás hirdetőtáblát. A viharos szél az egész országban fennakadásokat okoz.

A Palesztin Hatóság is a rendkívüli időjárásra készül, Ciszjordániában mentőkülönítményeket szerveznek az elakadt járművek kiszabadítására, a Gázai övezetben pedig a várható jelentős csapadékmennyiség miatt kitelepítik otthonukból az alacsonyabb helyeken élőket. A nyári Erős Szikla izraeli hadműveletben lakásukat elvesztő és átmeneti sátorszerű szállásokon élő palesztinok attól tartanak, hogy az építmények nem tudnak majd ellenállni a viharoknak. Rafahban takarókat és meleg ruhákat osztottak a helyieknek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.