Menü ≡

Hóviharok miatt fél Izraelben leáll az élet szerdán

2015.01.07. | Szerző: MTI
Izrael keleti, magasan fekvő hegyes vidékein megkezdődött a hóesés. A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezetnek be az egész országban - közölte a közszolgálati rádió szerda reggel.
h i r d e t é s
Délelőtt leállítják a közlekedést a Jeruzsálembe vezető utakon, köztük a Tel-Avivot a várossal összekötő főúton, hogy a téli időjárásra alkalmatlan helyi járművek ne akadjanak el a havas, jeges utakon - jelentette be a rendőrség. Több észak–izraeli települést is elszakított a világtól a hóesés, a Hermon-hegyen - ahol az ország egyetlen sípályája található - már félméteres, síelésre alkalmas a hó.

A viharok, ledőlő fák és ágak miatt többfelé vezetékek szakadtak el, és megszűnt az áramszolgáltatás néhány településen. Észak-Izraelben és Jeruzsálemben szerdán nincs tanítás sem az iskolákban, sem az egyetemeken. A tengerparti Netánján az erős széllökések az útra döntöttek egy ötventonnás hirdetőtáblát. A viharos szél az egész országban fennakadásokat okoz.

A Palesztin Hatóság is a rendkívüli időjárásra készül, Ciszjordániában mentőkülönítményeket szerveznek az elakadt járművek kiszabadítására, a Gázai övezetben pedig a várható jelentős csapadékmennyiség miatt kitelepítik otthonukból az alacsonyabb helyeken élőket. A nyári Erős Szikla izraeli hadműveletben lakásukat elvesztő és átmeneti sátorszerű szállásokon élő palesztinok attól tartanak, hogy az építmények nem tudnak majd ellenállni a viharoknak. Rafahban takarókat és meleg ruhákat osztottak a helyieknek.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »