Menü ≡

Hóviharok: szükségállapot néhány amerikai államban

2014.03.04. | Szerző: MTI
Hóviharok: szükségállapot néhány amerikai államban Texastól a kanadai határig ismét áramkimaradásokat és a közlekedésben fennakadásokat okozott a tél újabb támadása hétfőn az Egyesült Államokban. Hétfőn a havazás miatt országszerte összesen 2900 repülőjáratot töröltek és csaknem 5000-et indítottak késéssel.
h i r d e t é s
Virginia, New Jersey, Delaware, Mississippi és Tennessee kormányzója szükségállapotot hirdetett. Az iskolák és a hivatalok zárva tartanak Maryland és Nyugat-Virginia állam hegyvidéki területein is, ahol 30 centiméternyi hó hullott.

A Tennessee állambeli Memphis környékén mintegy 30 ezer otthon és vállalkozás maradt áram nélkül. Hétfőn a havazás miatt országszerte összesen 2900 repülőjáratot töröltek és csaknem 5000-et indítottak késéssel. A legsúlyosabb helyzet a washingtoni Reagan-reptéren alakult ki, ahol a tervezett indulások 80 százaléka hiúsult meg.

Virginia államban egy ember életét vesztette egy útburkolat síkossága okozta közlekedési balesetben. Texasban, Oklahomában és Tennessee-ben a hétvége folyamán legkevesebb négyen haltak meg hasonló okból kifolyólag.

A meteorológia szolgálat szerint a Nagy Síkságtól a keleti partvidékig jelenleg 15 fokkal van hidegebb az évszakban megszokottnál.

Washingtonban, ahol hétfőn nem nyitottak ki a hivatalok és az iskolák is zárva tartottak, kedden az időjárás miatt elmarad a Fed kormányzótanácsa három tagjelöltjének meghallgatása.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »