Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Népszerű lesz a húsvéti síelés Ausztriában

2009.04.05. Bata Attila

Népszerű lesz a húsvéti síelés Ausztriában A szezon utolsó forgalmas hétvégéje következik az osztrák síterepeken. A húsvéti ünnepek alatt még utoljára benépesednek a pályák, aztán a legtöbb síterep be is zár erre a szezonra. A hóviszonyok sok helyen még kedvezőek, aki szeretne még egy tavaszi hangulatú síelést, az még találhat üres szállásokat.
Stájerország, Salzburg, Karintia, de még a közeli Hochkar is jó választás lehet Húsvétra, már ami a hó mennyiségét illeti. Weinebene üzemeltetői szerint még mindig két méter vastag a hó a pályákon, amely kitart Húsvétig, hasonlóan jól tartja magát a hóréteg a szomszédos Koralpe síterepén. Bár a mostani szokatlan meleg kissé faragni fog ebből, de az ünnepekre biztosan marad elég hó, és az előrejelzések szerint addigra a lehűlés is megérkezik.

Nagyszerű a helyzet Nassfelden, ahol még három méter körül van a hó vastagsága, és még a múlt héten is havazott. A síterep vezetői szerint korán reggel legalább 3-4 órát még remek körülmények között lehet majd síelni. Természetesen itt is, a legtöbb síterephez hasonlóan délutánra már jelentősen romlik a hó minősége, amely nem meglepetés az évnek ebben a szakaszában.

Húsvétkor bezár Ankogel, Bad Kleinkirchheim, St. Oswald, Emberger Alm, Gerlitzen, Koralpe, és Weinebene síterepe. Egy héttel később állnak le a liftek Falkert, Großglockner Resort Kals-Matrei, Heiligenblut, Innerkrems, Katschberg, és Nassfeld pályái mellett. Május 3-án kerül sor a zárásra Turracher Höhe és Hochkar pályáin. Május 10-ig lehet még síelni a Mölltal-gleccseren.

Jól alakulnak a szállásfoglalások a Húsvétkor is üzemelő helyeken, erről számoltak be Nassfeld, Turrach, Heiligenblut, Mölltal, és a Glockner-Resorts síterepek üzemeltetői. Salzburg tartomány síterepein a szállodai helyek 70 százalékát már lefoglalták Húsvétra. Szokás szerint a magánszállásadóknál még könnyebben lehet szállást szerezni, itt jelenleg csak 50 %-os a foglaltság. Wagrain, Flachau, és Radstadt környékén a szállások 60 %-a már elkelt. Más a helyzet Obertauernben, itt mindig nagy forgalom van Húsvétkor. Jelenleg a szállások 90-95 százaléka már elkelt a következő hétvégére.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.