Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húsvéti meglepetés: havazott az ország keleti részén

2023.04.07. sielok.hu

Húsvét előtt téliesre fordult az időjárás, havazás volt az ország keleti felében. Április 6-án fehérek lettek a sípályák Sátoraljaújhelyen, Bánkúton, Kékestetőn és Mátraszentistvánban, de a felvonók megnyitására sehol nem számíthatunk, a síszezon már márciusban véget ért.
Kékestető ma reggel | Forrás: Kékestető webkamera
Kékestető ma reggel | Forrás: Kékestető webkamera
Az időkép szerint az intenzív havazásnak köszönhetően néhol már a 10 centit is eléri a hóvastagság és még nincs vége a hóesésnek. A hóréteg további növekedésére lehet ma is számítani.

Április 7-én reggelre kifehéredett a Nagy-Hideg-hegy és Dobogókő is, a webkamerákon friss hólepel látszik és jelenleg is havazik.

Az időjárás gonosz tréfát űz velünk, hogy egy hószegény tél után áprilisban ennyi havat hoz, amivel a síelők már nem tudnak mit kezdeni. Magyarországon a sípályák már bezártak, de a környező országokban még számos síterep üzemel húsvétkor. Ha kedvet kaptál egy csúszáshoz, a síterepkeresőben megtalálod a Budapesthez legközelebbi nyitva tartó sípályákat, a kereséskor a menetidő számításához a hozzád legközelebbi megyeszékhelyet is be tudod állítani.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.