Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ideális síelős időjárás hétvégére a hazai pályákon

2013.01.25. sielok.hu

Ideális síelős időjárás hétvégére a hazai pályákon A múlt hétvége a rendezvényeké volt a hazai sípályákon, amelyek sokakat vonzanak, de sokakat távol is tartanak a síeléstől. A mostani hétvége kifejezetten a rendezvények tömegét elkerülőknek szól. Bár ezek nélkül is sokan lesznek, hiszen hideg, napos, remek hétvége ígérkezik.

Eplény

Az alpesi sí, a snowboard, a freeski, a freestyle snowboard és a sífutás mellett ezen a hétvégén már szánkózni is lehet majd Eplényben. Most hétvégére pedig beindul a 4-es szánkópálya, amely 450 méter hosszú. Figyelem! A szánkópályát csak természetes hóréteg borítja, felvonó egyelőre nem használható hozzá. A pálya használata azonban ingyenes. A pálya Eplény falujában levő parkolótól rövid kis erdei sétával közelíthető meg.

Hétvégétől üzemel a hosszú fejlesztési lista egyik pontja, a sebességmérő műszer. Lehet tehát versengeni, hogy ki a sebességbajnok. Azért csak óvatosan, nehogy valaki bekerüljön a veszprémi kórházba és azzal együtt a hírek rovatba!

2013.01.25-én pénteken 19:00 és 23:00 között 40% kedvezménnyel lehet síelni a csodálatosan kivilágított eplényi sípályákon a Nordica Síarénában.

Mátraszentistván

Az időjárás nagyvonalú volt a Mátrához az elmúlt héten is. Újabb 30 centiméteres friss adag hó esett a Síparkban. Tessék melegen öltözni, mert nagyon hideg lesz, de hát végre igazi tél van. A hétvégén további csapadékra már nem kell számítani, napsütéses idő lesz, ez jó hír az ÉMÁSZ-nak is, de azért reméljük ügyeletet tartanak.

A természetvédelmi területbe sorolással megátkozott kettes pálya kivételével az összes pálya hóágyúzott és üzemel. A meredek kettesen is van valamennyi természetes hó saját felelősségre, ebben az esetben a pásztói és a gyöngyösi kórház elérhetőségeit érdemes előzetesen tanulmányozni.

Visegrád

Tegnap estétől nyitva a snowpark új tányéros felvonója is a 3/A pályával. Itt még nem 100%-os a készültsége a pályának, de a 3. oszlopnál van egy alternatív kiszálló, ha a fenti már kopott. Szintén üzemel a múlt héten átadott, új Doppelmayr felvonó a hozzá tartozó világított pályával (3/A)együtt. Egy kis kidobó már van a Big Air helyén, ami már használható, az üzemeltetők szeretnék minél előbb üzembe helyezni a teljes snowparkot.

Még van természetes hó is a felső meredek és az erdei pályán is, így az is fog működni szombattól. A snowtubing (hófánk) pályákon ideálisak a viszonyok, jó móka a 7 döntött kanyaros zárt pályán a lecsúszás, főleg ha háttal is megy az ember, ezt mindenkinek ki kell próbálni! Természetesen használható még az ingyenes, természetes havas szánkópálya is.

Kékestető

Szombatra és vasárnapra ismét megnyitják teljes hosszában a Déli sípályát azaz kb. 2 km hosszban síelhető lesz az ország leghosszabb sípályája. Természetesen a jól megszokott sí-autóbuszok („guruló kabinos felvonók”) is üzembe állnak és a Veronika rétről szállítják a síelőket vissza Kékestetőre. A kékestetői parkoló megtelte után a kékesi bekötőút lezárásra kerül és Mátraházán – kibővített lehetőséggel - lehet majd parkolni, ahonnét szintén folyamatosan közlekednek a sí-autóbuszok.

További pályák

Sátoraljaújhelyen nyitva tart a Kalandpark, Bánkúton és Dobogókőn is lehet természetes hóban síelni.
KOMMENTEK
Norcea | 2013.01.25. 08:44
Meg tudja valaki mondani, hogy a Kékesen miért nem használható az északi pálya?
gaboca | 2013.01.25. 12:44
Olvass vissza a saját topicjában ott megtalálod a választ.
admin2 | 2013.01.26. 15:22
A válasz röviden: mert természetvédelmi terület.
Bővebben itt olvashatsz a témáról: (külön topikba rendeztük időközben az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat):
http://sielok.hu/forum/viewtopic.ph...p?t=15756

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.