Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ifjúsági téli olimpia: köszöntötték a magyar sportolókat

2016.02.23. MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában köszöntötték hétfő délután a lillehammeri II. ifjúsági téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat. A magyar versenyzők, a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen.
"Nagyszerűen szerepelt a csapat. Bár nem vagyunk egy igazi télisport nemzet, az elmúlt hat-nyolc évben egyre szebb sikereket értünk el a téli sportágakban. Az idei felnőtt világversenyek, valamint a mostani lillehammeri játékok eredményei azt ígérik, hogy bizakodva tekinthetünk a 2018-as pjongcsangi, valamint a 2022-es pekingi téli olimpia elé" - fogalmazott Fábián László.

Nagy Zsigmond csapatvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar delegáció nagyot lépett előre, mert a versenyzők Norvégiában összességében kétszer annyi érmet gyűjtöttek be, mint négy évvel ezelőtt, Innsbruckban.

Medgyesi Fruzsina (b),  Jászapáti Petra (k) és Liu Shaoang (j). MTI Fotó: Illyés Tibor
Medgyesi Fruzsina (b), Jászapáti Petra (k) és Liu Shaoang (j). MTI Fotó: Illyés Tibor
"Megható érzés volt, ahogy a szemünk előtt nyíltak ki ezek a tehetségek, akik emellett végig példamutatóan képviselték a magyar nemzetet" - mondta a sportvezető, aki kiemelte, azért is értékesebbek a mostani eredmények, mert a jégkorongban például sokkal erősebb volt a mezőny, mint legutóbb Innsbruckban.

A magyar fiatalok rövidpályás gyorskorcsolyázásban Jászapáti Petra (500 méter) révén egy ezüst-, míg Liu Shaoang (1000 méter) által egy bronzérmet nyertek egyéniben.

"Minimum két egyéni éremért mentem ki, csalódott vagyok, hogy az egyik nem sikerült, bár nem rajtam múlt" - jelentette ki Liu Shaoang, akit elmondása szerint pengeproblémák akadályoztak meg a még jobb eredmény elérésében.

Emellett ötödik lett Vértes Nátán ügyességi jégkorongozásban - ő a finnek óvása miatt a negyedik helyről csúszott vissza egy pozíciót - valamint a short-trackes Sziklási András, míg az alpesi sízőknél Szőllős Barnabás műlesiklásban ért el hetedik helyezést.

Az ifjúsági olimpiák sajátossága, hogy egyes számokban több nemzet sportolóiból összeálló vegyes csapatok is versengenek. Így ért el még egy második helyet Jászapáti Petra, egy harmadikat a műkorcsolyázó Medgyesi Fruzsina, valamint egy hatodikat Sziklási András.

A lillehammeri II. ifjúsági téli olimpián nyolc sportágban összesen 15 versenyző képviselte a magyar színeket.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.