Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Isola 2000: sziklaomlás, majd lavina a környéken

2012.12.16. Bata Attila

Isola 2000: sziklaomlás, majd lavina a környéken Igazán szerencsétlenül jött ki ez a hétvége az egyik legismertebb dél-francia síterep, Isola 2000 környékén. Ideális hóviszonyok fenn a hegyekben, mindenki a hétvégi síelésre vár, de pénteken szikla omlik az odavezető útra, szombaton pedig lavina zúdul le a hegyekből az országútra.
Csütörtök délután komoly mennyiségű kő és szikla omlott a Tinée környéki RM2205 számú országútra, amelyet a helyiek csak a síútként (Route du ski) emlegetnek. A hatóságok péntek reggel kezdték meg a károk felmérését és fogtak neki az országút visszaállításának megtervezéséhez. Akik pénteken Isola 2000 vagy Auron síterepére igyekeztek, kénytelenek voltak kerülővel számolni.

Egyszerre három cég is dolgozott a szikladarabok és a törmelékek eltakarításán, amely szombat reggelre sikerült is. Szombat reggel egy másik fontos úton, az RM97-es úton sújtott le újra a természet, ezúttal egy 100 méter hosszú és négy méter széles lavina zúdult le az országútra. A hóomlást még szombaton sikerült eltakarítani az útról.

A környékbeli hegyekben és a síterepeken az elmúlt napokban rengeteg hó hullott, és a Meteo France erre a régióra 4-es és 5-ös fokozatú riasztást adott ki a lavinaveszély miatt egészen vasárnap estig.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.