Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: délnyugaton akár 30 cm hó is eshet

2014.01.23. sielok.hu

Itthon: délnyugaton akár 30 cm hó is eshet Holnap végre hazánkban is komolyan havazhat. Az idei első nagyobb havazás nyertese a délnyugati országrész lehet, ahol akár 30 cm hó is eshet. Hófúvásra is számítani kell, vasárnap pedig kemény fagyok várhatóak.
Somogy-Baranya lesz a favorit írja az Időkép. A várható hómennyiségre egyelőre csak becsléseket lehet adni, de a legvalószínűbbnek jelenleg az látszik, hogy a Dunántúl déli, délnyugati tájain hullhat a legtöbb hó, itt szombat estig helyenként 20 cm körüli, de egyes helyeken akár 30 cm-nyi hó is eshet. Máshol 5-15 cm közötti friss hó várható, a legkisebb mennyiséget az északi tájakon mérhetjük, itt helyenként 5 cm alatt maradhat a lehulló hó mennyisége. Délkeleten a csapadéknak csak része várható hó formájában. A legtovább a keleti tájakon tart majd ki a havazás, itt várhatóan vasárnap napközben szűnhet meg a csapadékhullás.

Még bizonytalan a helyzet, az Időkép becslése a hómennyiségről
Még bizonytalan a helyzet, az Időkép becslése a hómennyiségről
A hét második felében megérkezik az eddig elmaradt téli idő. A hőmérséklet napról napra csökkenni fog. Csütörtök délután az északi, északkeleti tájakon már fagypont alatti értékeket mérhetünk, máshol azonban még 0 és 5 fok közé melegedhet a levegő. Pénteken egy-két fokkal alacsonyabb hajnali hőmérsékletekre van kilátás, északon, északkeleten -5°C alá csökkenhet a hőmérséklet, és nappal is 1-2 fokkal alacsonyabb értékeket mérhetünk az előző naphoz képest, valamint az északkeleti szél többfelé megerősödhet, délnyugaton viharos lökések is lehetnek.

Szombaton már országszerte fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet reggelre, és nappal is csak kevés helyen mérhetünk majd pozitív értékeket. Ezen a napon a nyugati, északnyugati és az északkeleti tájakon lehet élénk, erős az északias szél. Vasárnap reggelre pedig a kemény fagyok is beköszönthetnek, a Dunántúl déli, délnyugati tájain helyenként akár -15°C köré csökkenhet a hőmérséklet. A hét utolsó napján is többfelé fagyhat napközben.

KOMMENTEK
keresztl | 2014.01.23. 14:18
Mostmár ideje lenne egy nagyobb hómennyiségnek is, ne kelljen már megvárni március 15-ét :-)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.