Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: hétvégén mínusz 20 fok alá hűlhet a levegő

2017.01.26. MTI

Az extrém hideg miatt péntekre ismét első és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat: akár mínusz 20 Celsius-fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Emellett sűrű ködre is figyelmeztetnek, erős szél továbbra sem várható, csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás.
Pénteken Délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt erősen felhős, ködös és gyengén felhős, valamint napos területek egyaránt lesznek. A felhős, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás helyenként előfordulhat. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföldön mínusz 23 és mínusz 18 fok közé is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul.

Délnyugaton általában borult, párás, foltokban ködös idő várható, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. A Kisalföldön élénkülhet meg a szél, másutt gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 5 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföld havas tájain mínusz 19 és mínusz 9 fok közé hűlhet a levegő.

A nappali maximumok a borult területeken mínusz 6 és mínusz 2, a napos tájakon 0 fok körül alakulnak.

Az extrém hideg miatt péntekre négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében mínusz 20 foknál is hidegebb lehet. Budapest és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra és tizenegy megyére - Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna - a tartós, sűrű köd miatt is kiadták a figyelmeztetést.

Szombaton borult, párás, foltokban zúzmarás ködös és derült területek egyaránt lehetnek. A Tiszántúl lehet a leginkább napos, a Dunántúl pedig a leginkább felhős. A borult részeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A Dunántúlon élénkülhet meg helyenként a szél. A minimumhőmérséklet a borult területeken mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított tájakon mínusz 19 és mínusz 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken mínusz 6 és mínusz 2 fok között, másutt 0 fok körül alakul.

Vasárnap is jellemzően borult, párás lesz idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban a borult tájakon mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított részeken mínusz 20 és mínusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumértékek a borult részeken mínusz 4 és mínusz 2, másutt mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.