Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon hideg, Ausztriába havazás érkezik március 15-re

2014.03.11. sielok.hu

Bár még elég messze vagyunk attól, hogy a hétvége időjárását pontosan jelezzük, az már látszik, hogy a jelenlegi tavaszias időjárás itthon és Ausztriában is véget ér. A számítások szerint nálunk vasárnapra megérkezik a hideg, Nyugat-Ausztriában ugyanez a front havat hoz majd az alacsonyabb régiókban is.
Az Időkép előrejelzése szerint idén sem lesz unalmas a március 15-i hétvége, viharos széllel érkezhet hozzánk egy hidegfront. Egyelőre még sok a kérdőjel, de egy biztos: ami az időjárást illeti, nem fogunk unatkozni az ünnepi hétvégén. Szombaton a nap második felében, azaz március 15-én viharos szelet hozó hidegfront érheti el hazánkat, mely a vasárnapi időjárás meghatározója is lesz egyben. A magasban mintegy 15 fokos lehűlés várható, szombat estétől esővel, záporokkal, akár zivatarokkal is tűzdelve. A front előtt ugyanakkor még kellemes meleg lesz, a déli megyékben akár 18 fokig is melegedhet majd a levegő.

Kissé meglepő, ezekben a napokban Bulgáriában van tél...
Vasárnap előreláthatólag már hózáporok, hódara-záporok is kialakulhatnak, természetesen erre a hegyvidékeken van a legnagyobb esély. A szelet továbbra is viharos lökések kísérhetik. Hétfőn is marad a szeles idő, de ekkor már csak szórványosan várható eső, záporeső, és újra melegszik a levegő.

Ugyanez a hidegfront Ausztriában havazást is hozhat. Az o24.at előrejelzése szerint szombat délután 1100 méter, szombat estére 900 méterre süllyedhet majd a hóhatár Ausztria nyugati részében. Vasárnap reggelre 5 cm friss hó hullhat már ebben a magasságban is. Mondhatjuk, hogy néhány hónapos késéssel visszaáll a világ rendje, most az osztrák hegyek északi oldalára érkezik a havazás. A havazás leginkább a vorarlbergi, tiroli és salzburgi síterepeket érinti majd, az intenzitása keleti irányban csökken. Az idei szezonban havazás szempontjából ritka szerencsés déli régiók most vélhetően kimaradnak.

Vasárnaptól marad a hűvös idő és további havazások várhatóak akár már 500 méteres magasságban is. Azt tegyük hozzá, hogy ezek a havas előrejelzések a Nyugat-Ausztriára vonatkoznak.

Mind a hazai, mind az osztrák helyzettel kapcsolatban még sok a bizonytalanság, érdemes naponta figyelni majd az előrejelzés változásait.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.