Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: újabb havazás, télies hideg a hét elején

2015.01.25. sielok.hu

A hétvégén havazott az ország nyugati részén (Eplény), valamint az Északi-Középhegység magasabb részein (pl. Mátraszentistván, Kékestető, Bánkút). A hét elején ismét havazhat, a hóval borított síterepen elég hideg lesz, hogy a hóágyúkat beindítsák. A következő hétvége is csapadékos lehet, a végeredmény még bizonytalan.
A hétvégi kiadós csapadékot, főként a Bakonyban és Kisalföldön jelentős havazást okozó mediterrán ciklon hétfőre elhagyja térségünket, kedden azonban északnyugat felől ismét több helyen kialakulhat kisebb havazás. Hidegebbre fordul az idő, hajnalonként a vastag hóval borított, szélcsendes észak-dunántúli tájakon akár -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet - írja az Időkép.hu

Bakonyoszlop a hétvégén, 30 cm hó
A hét első napján eleinte még délen fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, napközben azonban ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék, sőt északnyugat felől a felhőzet is felszakadozik, a Dunántúlon akár több órára is kisüthet a Nap. Fokozatosan veszít erejéből a szél, bár a Dunántúlon eleinte még előfordulhatnak erős lökések, így a Bakonyban és a Kisalföldön továbbra is kialakulhat kisebb hófúvás. Délutánra a legtöbb helyen -1 és +4 fok közé melegszik a levegő.

Még a Normafán is esett annyi, hogy lehessen csúszni
Keddre virradóra országszerte fagyni fog, a vastag hóval borított, átmenetileg kevésbé felhős dunántúli tájakon akár -10 foknál is hidegebb lehet. Napközben északnyugat felől egy gyengülőben lévő frontrendszer felhőzete borítja be hazánkat, melyből főként a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhat elő több helyen kisebb havazás. Délutántól a Dunántúlon újra feltámad az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet pedig a hétfőihez hasonlóan alakul majd.

Tuli Lajos (időkép.hu) fotója a Cuha-szurdokból (Bakony)
Tuli Lajos (időkép.hu) fotója a Cuha-szurdokból (Bakony)
Szerdán átmenetileg nyugodtabb, mérsékelten hideg téli időben lesz részünk, többfelé a felhőzet is felszakadozhat, majd csütörtöktől előreláthatólag egy igen markáns ciklon hozhat rendkívül változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárást, a várható csapadék
halmazállapota azonban most még meglehetősen bizonytalan.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.