Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: újabb havazás, télies hideg a hét elején

2015.01.25. sielok.hu

A hétvégén havazott az ország nyugati részén (Eplény), valamint az Északi-Középhegység magasabb részein (pl. Mátraszentistván, Kékestető, Bánkút). A hét elején ismét havazhat, a hóval borított síterepen elég hideg lesz, hogy a hóágyúkat beindítsák. A következő hétvége is csapadékos lehet, a végeredmény még bizonytalan.
A hétvégi kiadós csapadékot, főként a Bakonyban és Kisalföldön jelentős havazást okozó mediterrán ciklon hétfőre elhagyja térségünket, kedden azonban északnyugat felől ismét több helyen kialakulhat kisebb havazás. Hidegebbre fordul az idő, hajnalonként a vastag hóval borított, szélcsendes észak-dunántúli tájakon akár -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet - írja az Időkép.hu

Bakonyoszlop a hétvégén, 30 cm hó
A hét első napján eleinte még délen fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, napközben azonban ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék, sőt északnyugat felől a felhőzet is felszakadozik, a Dunántúlon akár több órára is kisüthet a Nap. Fokozatosan veszít erejéből a szél, bár a Dunántúlon eleinte még előfordulhatnak erős lökések, így a Bakonyban és a Kisalföldön továbbra is kialakulhat kisebb hófúvás. Délutánra a legtöbb helyen -1 és +4 fok közé melegszik a levegő.

Még a Normafán is esett annyi, hogy lehessen csúszni
Keddre virradóra országszerte fagyni fog, a vastag hóval borított, átmenetileg kevésbé felhős dunántúli tájakon akár -10 foknál is hidegebb lehet. Napközben északnyugat felől egy gyengülőben lévő frontrendszer felhőzete borítja be hazánkat, melyből főként a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhat elő több helyen kisebb havazás. Délutántól a Dunántúlon újra feltámad az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet pedig a hétfőihez hasonlóan alakul majd.

Tuli Lajos (időkép.hu) fotója a Cuha-szurdokból (Bakony)
Tuli Lajos (időkép.hu) fotója a Cuha-szurdokból (Bakony)
Szerdán átmenetileg nyugodtabb, mérsékelten hideg téli időben lesz részünk, többfelé a felhőzet is felszakadozhat, majd csütörtöktől előreláthatólag egy igen markáns ciklon hozhat rendkívül változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárást, a várható csapadék
halmazállapota azonban most még meglehetősen bizonytalan.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.