Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon versenyez az MVM Magyar Kupa mezőnye

2022.01.28. Magyar Sí Szövetség

A mátraszentistváni Síparkban folytatódik az MVM Magyar Kupa versenysorozat. A legendás Mátra Kupát február 1-én rendezi meg a Felső-Mátrai DSE és Kékesi Sas SK.
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
Az MVM Magyar Kupa versenysorozat februári versenynapján műlesiklásban mérik össze tudásukat a versenyzők. Ezúttal a mini korcsoporttól a felnőttekig rendeznek futamokat az "A" és "B" kategóriás indulók számára.

A Síparkban a COVID-19 kapcsán a Magyarországon hatályos járványügyi rendelkezések és szabályok szigorú betartása mellett vesznek részt a sízők a versenyen.

A Mátra Kupa alpesi síversenyt a hatvanas években rendezte meg először az Újpesti Dózsa síszakosztálya a Kékes északi lejtőjén. Az óriás-műlesikló és a műlesikló versenyt követően az összetett győztes egy éven keresztül birtokolhatta a vándorkupát.

A Dózsa síszakosztályának megszűnése után (1978) a Kékesi Sas SK, mint kékestetői síklub egészen 1996-ig szervezte meg a versenyeket. Majd a 2000-es években a Magyar Egyetemi Sí Egyesület bonyolította le a kupa futamokat, de Kékestető helyett a mátraszentistváni Síparkban esti, villanyfényes versenyként.

A hagyományt a Magyar Sí Szövetség vitte tovább szintén a Síparkban. Ezt a sorozatot folytatja a Felsőmátrai DSE, mely 2021 óta a Kékesi Sas SK-val közösen rendezi meg a Mátra Kupát.

Az MVM Magyar Kupa 4. fordulójának versenykiírása itt letölthető.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.