Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Itthon versenyez az MVM Magyar Kupa mezőnye

2022.01.28. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
A mátraszentistváni Síparkban folytatódik az MVM Magyar Kupa versenysorozat. A legendás Mátra Kupát február 1-én rendezi meg a Felső-Mátrai DSE és Kékesi Sas SK.
Kép: Magyar Sí Szövetség
h i r d e t é s
Az MVM Magyar Kupa versenysorozat februári versenynapján műlesiklásban mérik össze tudásukat a versenyzők. Ezúttal a mini korcsoporttól a felnőttekig rendeznek futamokat az "A" és "B" kategóriás indulók számára.

A Síparkban a COVID-19 kapcsán a Magyarországon hatályos járványügyi rendelkezések és szabályok szigorú betartása mellett vesznek részt a sízők a versenyen.

A Mátra Kupa alpesi síversenyt a hatvanas években rendezte meg először az Újpesti Dózsa síszakosztálya a Kékes északi lejtőjén. Az óriás-műlesikló és a műlesikló versenyt követően az összetett győztes egy éven keresztül birtokolhatta a vándorkupát.

A Dózsa síszakosztályának megszűnése után (1978) a Kékesi Sas SK, mint kékestetői síklub egészen 1996-ig szervezte meg a versenyeket. Majd a 2000-es években a Magyar Egyetemi Sí Egyesület bonyolította le a kupa futamokat, de Kékestető helyett a mátraszentistváni Síparkban esti, villanyfényes versenyként.

A hagyományt a Magyar Sí Szövetség vitte tovább szintén a Síparkban. Ezt a sorozatot folytatja a Felsőmátrai DSE, mely 2021 óta a Kékesi Sas SK-val közösen rendezi meg a Mátra Kupát.

Az MVM Magyar Kupa 4. fordulójának versenykiírása itt letölthető.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »