Menü ≡

Katasztrófahelyzet Eplényben - árvíz és milliós kár

2013.04.01.
Nem nyitunk ki hétfőn és kedden – bár a pályák még meglepően jó, síelhető állapotban vannak - közölte a Síaréna. Vasárnap hajnalban hatalmas felhőszakadás zúdult a Bakonyra. A nagy eső olvasztotta a környező hegyekben a természetes havat, ezért óriásira nőtt a sípálya melletti Malom-patak vízhozama.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ez nem áprilisi tréfa! A teljes személyzet – az ágyból kiugorva – rövid időn belül a helyszínre sietett, és megkezdte a védekező intézkedések végrehajtását. Kivonult a helyi katasztrófavédelmi egység és a tűzoltóság is. Jól összehangolt, megfeszített munkával sikerült Holle Anyó síházát és a sípályát megmenteni az árvíztől. Az alsó szinten levő berendezéseket kemény munkával a felső szintre mentették a dolgozók. Le kellett kapcsolni az elektromos transzformátor betápját is, ezért áram nélkül maradt a síterep. Ez nem könnyítette meg a munkát. Sajnos milliós nagyságrendű kár érte a Síarénát, de több tízmilliós veszteségtől sikerült megóvni a tegnapi intézkedésekkel. A hétfőre tervezett síelés és a hóágyúval való locsolkodás elmarad. Ezt a gyönyörű téli szezont fájdalmas képekkel zárjuk.
2013.04.01. 14:06:46 coolman
Ejjj de sajnálom, pedig ez egy nagyon jó kis szezon volt nekik !
2013.04.01. 17:35:52 Peter Demeter
Nagyon remélem, hogy gyorsan helyre lehet hozni mindent!Kár érte!
2013.04.01. 19:09:23 Banita80
Sajnálom, remélem sikerül mindent gyorsan helyrehozni, mert nagyon szeretjük ezt a helyet!
2013.04.01. 20:22:13 cannibale
Amennyiben az egész országot nézzük ez csak a jéghegy csúcsa lesz! Sajnálatos módon ebben a szezonban nem voltam, pedig nagyon kíváncsi voltam a sok újdonságra. Szívből remélem,hogy jövőre újult erővel tudtok dolgozni és szebb lesz mint idén. Kitartás és Respekt!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »