Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katasztrófahelyzet Eplényben - árvíz és milliós kár

2013.04.01.

Nem nyitunk ki hétfőn és kedden – bár a pályák még meglepően jó, síelhető állapotban vannak - közölte a Síaréna. Vasárnap hajnalban hatalmas felhőszakadás zúdult a Bakonyra. A nagy eső olvasztotta a környező hegyekben a természetes havat, ezért óriásira nőtt a sípálya melletti Malom-patak vízhozama.
Ez nem áprilisi tréfa! A teljes személyzet – az ágyból kiugorva – rövid időn belül a helyszínre sietett, és megkezdte a védekező intézkedések végrehajtását. Kivonult a helyi katasztrófavédelmi egység és a tűzoltóság is. Jól összehangolt, megfeszített munkával sikerült Holle Anyó síházát és a sípályát megmenteni az árvíztől. Az alsó szinten levő berendezéseket kemény munkával a felső szintre mentették a dolgozók. Le kellett kapcsolni az elektromos transzformátor betápját is, ezért áram nélkül maradt a síterep. Ez nem könnyítette meg a munkát. Sajnos milliós nagyságrendű kár érte a Síarénát, de több tízmilliós veszteségtől sikerült megóvni a tegnapi intézkedésekkel. A hétfőre tervezett síelés és a hóágyúval való locsolkodás elmarad. Ezt a gyönyörű téli szezont fájdalmas képekkel zárjuk.
KOMMENTEK
coolman | 2013.04.01. 14:06
Ejjj de sajnálom, pedig ez egy nagyon jó kis szezon volt nekik !
Peter Demeter | 2013.04.01. 17:35
Nagyon remélem, hogy gyorsan helyre lehet hozni mindent!Kár érte!
Banita80 | 2013.04.01. 19:09
Sajnálom, remélem sikerül mindent gyorsan helyrehozni, mert nagyon szeretjük ezt a helyet!
cannibale | 2013.04.01. 20:22
Amennyiben az egész országot nézzük ez csak a jéghegy csúcsa lesz! Sajnálatos módon ebben a szezonban nem voltam, pedig nagyon kíváncsi voltam a sok újdonságra. Szívből remélem, hogy jövőre újult erővel tudtok dolgozni és szebb lesz mint idén. Kitartás és Respekt!

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.