Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékesi Márton is elindul a söldeni világkupán

2017.10.28. Magyar Sí Szövetség

Kékesi Márton személyében magyar résztvevője is lesz az alpesi sí világkupa nyitóversenyének az ausztriai Söldenben. A Fullsport SE sízője, aki a februári világbajnokságon a legeredményesebb magyar versenyzőnek bizonyult, ezúttal a világkupa mezőnyében méreti meg magát óriás-műlesiklásban.
Magyar síző is rajthoz áll az alpesi sízők világkupa szezonjának első versenyén, amelyet hagyományosan az ausztriai Söldenben rendeznek a hétvégén. A vasárnapi férfi óriás-műlesiklás mezőnyében ott lesz Kékesi Márton is. A 21 éves sportoló először indul ebben a versenyszámban a legjobbak között, de nem ez az első világkupa szereplése. 2016-ban ugyanis műlesiklásban versenyzett a szlovéniai Kranska Gorán, amely nagyszerű állomás volt a tapasztalatszerzésre. Márton nem fél a kihívásoktól, ez a verseny is egy állomás, hogy lemérhesse, milyen kihívásra kell készülnie az olimpián.

" A söldeni világkupa nyitánnyal korán kezdem az idei versenyszezont. Talán még nem vagyok igazán csúcsformában, de ez egy nagy lehetőség, amit éppen úgy nem utasíthatok vissza, mint a legutóbbi felnőtt világbajnokságon az összes lehetséges számban az indulást. Szerintem jó, hogy lesz most Söldenben is magyar induló, hiszen ezt az eseményt a világon sokan érdeklődéssel figyelik.

Még nem versenyeztem Söldenben, ahogy eddig más magyar sem, de ahogy ismerem, nekem tetszik ez a hely, mivel szeretem a jeges és a meredek pályákat. Ez viszont tényleg extrém meredeknek mondható. A St. Moritz-i lesiklás is izgalmas volt, de ide is extra bátorság kell majd. Ez a verseny minden évben nehéz, mivel sokan indulnak el a világ legjobbjai közül. A reális célom az lehet, hogy határozottan, jó technikával versenyezzek, és a bizonyára magas rajtszámomhoz és a korombeliekhez képest megfelelő szinten tudjak teljesíteni. Ha azt a jelzést kapom vissza, hogy ehhez a mezőnyhöz méltóan mentem és a technikám is oda illett, akkor annak már őszintén örülnék. Innen kell majd tovább építkezni. A Söldenben szerezhető tapasztalatok kiemelkedően értékesek lehetnek" - nyilatkozta Kékesi Márton.

A söldeni világkupa programja:

Október 28. Óriás-műlesiklás nők. Első futam 10 óra, második futam 13 óra

Október 29. Óriás-műlesiklás férfiak. Első futam 10 óra, második futam 13 óra
KOMMENTEK
Gutbrod Rezső | 2017.10.28. 17:25
Hajrá Marci!

Szurkolunk neked Visegrádról, ahol gyepsível is készültél annak idején. Örülünk, hogy kaptál lehetőséget, mindent bele!

Üdv! G. Rezső

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.