Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestető: eddig 48 cm természetes hó

2013.01.19. MTI

Kékestető: eddig 48 cm természetes hó A Kékestetőn 48 centiméternyi, de még egy alacsonyabban fekvő településen, a Veszprém megyei Kupon is 46 centiméteres a hóréteg, továbbá számos más településen több mint 30 centiméternyi havat mértek szombat reggel.
h i r d e t é s
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb mérései szerint a 300 méter feletti települések közül a Bükkben Bánkúton 39, a Bakonyban Bakonybél-Somhegypusztán 37, míg a Vas megyei Szalafőn és a Veszprém megyei Zircen 36-36 centiméteres hóvastagságot mértek. A Veszprém megyei Tésen 30, Kab-hegyen 29, a Heves megyei Mátraszentimrén 28 centiméternyi hó van.

A 300 méter alatti települések közül Kupon mérték a legnagyobb hóvastagságot, de a Fejér megyei Balinka-Mecsérpusztán is 40 centiméternyi a hóréteg. A Komárom-Esztergom megyei Csatkán, a Győr-Moson-Sopron megyei Feketeerdőn, továbbá Veszprém megyében Dabronyban és Pápán is 35 centiméteres hó van.

Ennél kevesebb, de még 30 centiméternél több havat mértek a Somogy megyei Bálványoson, a Veszprém megyei Győr-Péren, Vas megyében Gasztonyban, Kercaszomoron, Pinkamindszenten, Rábagyarmaton, valamint Győr-Moson-Sopron megyében Sopron-Kurucdombon. Vas megyében Szombathelyen és a Somogy megyei Zicsen 30 centiméteres a hó vastagsága. Ezek mellett további településeken mértek 10-20 centimétert meghaladó hóréteget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez szombaton eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: napközben elsősorban az ország keletei harmadán, azon belül is főként a Tiszántúlon várható tartósabb havazás. Ezeken a területeken estig 2-14 centiméter friss hó várható. A legtöbb hó Békés megyében, Csongrád keleti részén és Hajdú-Bihar keleti részén valószínű.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.