Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőn már 18 cm vastag a hóréteg!

2018.12.15. MTI / sielok.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint több településen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg. Kékestetőn délután 5 óra körül a hóréteg már elérte a 18 centiméteres vastagságot.
Mérőállomásaik közül a legtöbb hómennyiséget, 17 centimétert Sopron Brennbergbányánál mérték.

A Sármellék Irányítótorony nevű állomáson 15 centiméteres hóréteget rögzítettek. Somogyhatvannál és Mázánál 12-12, Bakonyán és Szélkán 11-11 centiméteres a hó.

Emellett néhány mérőállomásnál 10 centiméternyi hó hullott. Ezek: Sopron, Pogány Irányítótorony, Páka, Kerta, Úrkút.

A meteorológiai szolgálat Kékestetőn 8 centiméteres hóréteget mért ma délben. Emellett számos településen hullott még több centiméternyi hó.

Térképük szerint jelenleg is országszerte havazik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.


Azt írták: szombat estig még folytatódik az országos havazás, de a Dunántúlon nyugat felől gyengül, éjszaka fokozatosan megszűnik a csapadék. Síkvidéken az ország északnyugati felében további 1-7, délkeleti felében további 7-15 centiméter hó valószínű. A hóréteg vastagsága vasárnap reggelig főként délen, délkeleten, illetve a hegyvidéki területeken elérheti a 15-20, a délkeleti határvidéken meghaladhatja a 20 centimétert, aminek jó része ott nedves, tapadó hó formában valószínű. A keleti határnál vegyes formájú csapadék (havas eső, fagyott eső) sem kizárt.

Kiemelték továbbá, hogy az élénk, néhol erős északi, északkeleti szél főként a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön, északkeleten kissé hordhatja a havat. Ugyanakkor északkeleten már éjszaka, nyugaton pedig vasárnap reggeltől mérséklődik a légmozgás.

Sífutó a behavazott Normafánál 2018. december 15-én. MTI/Mohai Balázs
Sífutó a behavazott Normafánál 2018. december 15-én. MTI/Mohai Balázs
A hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.