Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két megyében másodfokú figyelmeztetés hófúvás miatt

2015.02.09. MTI

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében továbbra is másodfokú a figyelmeztetés az erős hófúvás miatt. Emellett a nyugati országrészben másutt is további havazásra, hófúvásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Hétfő reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében másodfokú a figyelmeztetés. Veszprém megye több járására már a másodfokú riasztást is kiadták. Ezeken a területeken már a következő órákban is készülni kell arra, hogy a friss hóval fedett területeken a szél magas hótorlaszokat emelhet.

Zalaszentbalázs, 2015. február 8.  MTI Fotó: Varga György
Zalaszentbalázs, 2015. február 8. MTI Fotó: Varga György
Ugyancsak a hófúvás miatt, de elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében. Emellett Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Hárskút, 2015. február 8. MTI Fotó: Nagy Lajos
Hárskút, 2015. február 8. MTI Fotó: Nagy Lajos
A közlemény szerint a Dunántúlon napközben fokozatosan tovább mérséklődik a szél, így egyre kisebb területet érint majd hófúvás. A Bakony térségében gyenge hófúvás azonban napközben is kialakulhat. Estétől viszont újra egyre többfelé lehetnek viharos széllökések, így ismételten kialakulhat hófúvás, amely főként a Bakony térségében magasabb hótorlaszokat emelhet.

Hárskút, 2015. február 8. MTI Fotó: Nagy Lajos
Hárskút, 2015. február 8. MTI Fotó: Nagy Lajos
Északnyugat felől napközben havazás kezdődik, amely délután a Dunántúl nagy részére, és gyenge intenzitással az ország többi részére is átterjed. Estig a Dunántúlon nagyobb területen 5, a Bakony térségében 10 centiméternél is több hó hullhat. Majd estétől a havazást északnyugat felől egyre inkább havaseső, eső válthatja fel, kisebb területen ónos eső sem zárható ki - közölte a meteorológiai szolgálat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.